Pitbull yavrusu beslemek yasak mı?

İçindekiler:

  1. Pitbull yavrusu beslemek yasak mı?
  2. Pitbull çeşitleri nelerdir?
  3. Pitbull Türkiye'de yasak mi?
  4. Pitbul nasıl bir hayvandır?
  5. Pitbul beslemek suç mu?

Pitbull yavrusu beslemek yasak mı?

Hayvanların Korunması Kanunu'nun 12. Maddesinde yer alan ifadeye göre “Pitbull Terrier ve Japanese Tosa gibi çevresine tehlike arz eden hayvanlar sahiplenilemez, üretilemez ve satılamaz" ibaresi ile pitbull beslemenin yasak olduğu belirtilmiştir.

Pitbull çeşitleri nelerdir?

Pitbull cinsleri 4 tanedir.
  • Amerikan Pitbull Terrier (APBT)
  • Amerikan Staffordshire Terrier (AMSTAFF)
  • American Bully (AMBY)
  • Staffordshire Bull Terrier (STAFFY)
BE

Pitbull Türkiye'de yasak mi?

Hayvanların Korunması Kanunu'nun 12. Maddesinde yer alan ifadeye göre “Pitbull Terrier ve Japanese Tosa gibi çevresine tehlike arz eden hayvanlar sahiplenilemez, üretilemez ve satılamaz.” Denilerek Pitbull beslemenin ve sahiplenmenin yasak olduğu açıkça belirtilmiştir.

Pitbul nasıl bir hayvandır?

Çok sadık bir köpektir. Güçlü, kaslı ve çevik bir köpek olan Pitbull köpeklerin özellikle çene kasları çok kuvvetlidir. Başka hayvanlar veya yabancılar ile anlaşamaz. Saldırgan bir özelliği bulunması nedeniyle karşısındaki hayvanlara direk saldırabilir.

Pitbul beslemek suç mu?

Maddeye göre pitbull tarzı köpekleri üretmek, sahiplendirilmek, ülkeye sokmak, satmak veya takas etmek yasak. Yani pitbullun binada bulundurulması yasal değil. Bu yüzden kararda pitbull besleyen kişinin Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından idari para cezasına çarptırılması gerektiği belirtildi.