Nar kabuğu çayının faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Nar kabuğu çayının faydaları nelerdir?
  2. Nar kabuğu kaynatılıp içilir mi?
  3. Kurutulmuş nar kabuğu neye iyi gelir?
  4. Nar kabuğu çayı olur mu?
  5. Narın kabuğu neye iyi gelir?
  6. Nar kabuğu kurusu nasıl kullanılır?
  7. Kurutulmuş nar kabuğu çayı nasıl yapılır?
  8. Nar kabuğu çayı nasıl yapılır Saraçoğlu?

Nar kabuğu çayının faydaları nelerdir?

NAR KABUĞUNUN FAYDALARI Nar kabuğundaki ellagik asitin başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini önleyici ve iyileştirici faydalar sağlar. Harareti keser, enerji verir ve yorgunluğu giderir. Vücudu, kalbi, mideyi ve diş etlerini kuvvetlendirir. Mide iltihabı ve ağız yarası için faydalıdır.

Nar kabuğu kaynatılıp içilir mi?

100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyu her gün çay olarak tüketilebilir. Böylece başta kanser, kalp ve şeker hastalıkları olmak üzere pek çok hastalıktan kendimizi korumuş oluruz.

Kurutulmuş nar kabuğu neye iyi gelir?

Nar kabuğunu insan sağlığına olan faydaları şöyledir:
  • - Antioksidan kaynağıdır ve vücutta biriken toksinlerin atılmasını salar. ...
  • - Sindirim sistemi bozukluklarına iyi gelmektedir. ...
  • - Kan dolaşımını hızlandırarak yüksek tansiyonu düşürür. ...
  • - Nar kabuğu suyu ile yapılan gargara ile diş ve diş eti rahatsızlıklarına iyi gelir.
Daha fazla öğe...

Nar kabuğu çayı olur mu?

Eğer siz de “Nar kabuğu çayı nasıl yapılır?” diye merak edenlerdenseniz bunun da oldukça pratik bir tarifi olduğunu söylemeliyiz. Kurutulmuş nar kabuklarını sıcak su içerisinde bir süre demledikten sonra kabukları çayın içinden süzüp leziz nar çayınızı afiyetle içebilirsiniz.

Narın kabuğu neye iyi gelir?

Faydaları saymakla bitmeyen antioksidan zengini narın kabuğu da sağlığınız üzerinde oldukça etkili.Nar kabuğunun faydaları arasında; kötü kolesterolü düşürmek, immun sistemi güçlendirmek ve birçok kanser türüne karşı koruyucu olması on plana çıkıyor.

Nar kabuğu kurusu nasıl kullanılır?

Gölgede veya 40-50 dereceyi geçmeyecek ortamlarda kurutarak, ufaladığımız nar kabuklarını serin bir yerde saklayalım. Daha sonra 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyunu hemen her gün çay olarak tüketelim.

Kurutulmuş nar kabuğu çayı nasıl yapılır?

Cezveye 100 ~150 gr kadar su ekleyelim, yaklaşık 1 su bardağı su ediyor. Su iyice kaynasın, kaynayınca içerisine 2-3 gr kadar kurutulmuş nar kabuğu atalım. 3gr'mı geçmesin çünkü çay biraz acı oluyor, nar kabuklarını da ekleyince 5 dk kaynasın. Şeker ile tatlandırılabilir. salataların üzerine serpip yenilebilir.

Nar kabuğu çayı nasıl yapılır Saraçoğlu?

Grip ve soğuk algınlığından doğal yollarla korunmak istiyorsanız, öncelikle bir fincan su kaynatın. Üzerine ½ çorba kaşığı kadar Hibiskus bitkisi ve 2 madeni para boyutunda nar kabuğu ilave ederek kapağını kapatın. Çayı, 5 dakika kadar kısık ateşte demleyin. Ocaktan aldıktan sonra süzün ve ılıdıktan sonra için.