Etimek Tatlisinin serbeti kac dk kaynar?

İçindekiler:

  1. Etimek Tatlisinin serbeti kac dk kaynar?
  2. Etimek nasıl birşey?
  3. Şekerli su nasıl karamelize edilir?
  4. Karamelize şeker şerbeti nasıl yapılır?

Etimek Tatlisinin serbeti kac dk kaynar?

Derin bir tencere içerisine 2 su bardağı su ve 1 buçuk su bardağı toz şeker koyun. Toz şeker eriyene kadar karıştırın. Eğer bu sırada karıştırmayı yapmazsanız şerbetiniz daha çabuk şekerlenir. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 20 dk boyunca kaynatmaya devam edin.

Etimek nasıl birşey?

Etimek, kahvaltılarınızda ve ara öğünlerinizde pratik şekilde tüketebileceğiniz, kıtır kıtır yapısıyla yemesi keyifli ve lezzetli bir kızarmış ekmektir. Bildiğiniz yöntemlerle fırında kurutularak kızartıldığı için çabuk bayatlamaz. Bu sebeple istediğiniz her an elinizin altındadır, ekmek israfını önler.

Şekerli su nasıl karamelize edilir?

Şeker suda eritilerek karamelize edilir. Su, şekerin ısınmasını yavaşlatır ve daha akışkan bir karamel elde edilir. 1 su bardağı şekeri önce kalın tabanlı tavada kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Daha sonra üzerine 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin ve karıştırın.

Karamelize şeker şerbeti nasıl yapılır?

Çelik bir tencereye toz şeker ilave edilir ve tahta kaşıkla şeker koyulaşıncaya kadar orta ateşte veya duruma göre kısık ateşte karıştırılır. Şekerde topaklanmalar olacaktır. Şekerin rengi koyu kahverengi bir kıvam aldığında ve şekerin eridiğini gördüğünüzde suyu kenardan yavaş yavaş ilave edin.