Ramazanda cinsellik nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Ramazanda cinsellik nasıl olmalı?
  2. Ramazanda ne zaman ilişkiye girilir?
  3. Oruç tutmayan insan cinsel ilişkiye girebilir mi?
  4. Iftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi?
  5. Oruçlu iken ilişkiye girmenin günahı nedir?
  6. Oruç değilken mastürbasyon yapılabilir mi?
  7. Ramazanın son 10 günü ilişkiye girilir mi?
  8. Oruçluyken ilişkiye girmenin kefareti ne kadar?
  9. Cuma gecesi ilişkiye girmek caiz mi?
  10. Eşler gündüz ilişkiye girebilir mi?

Ramazanda cinsellik nasıl olmalı?

"İslam inancına göre; oruçluyken cinsel ilişkiden kaçınılmalı ve iftarla imsak arasında ilişkiye girilmelidir. Ruhsal ve bedensel bir arınma yaşanması gereken Ramazan ayında cinselliği yasaklamak yerine; gönüller ve beyinler arındırılarak huzurlu ve dengeli bir ruh hali yaratılmaya çalışılmalıdır.

Ramazanda ne zaman ilişkiye girilir?

Ramazanda oruçlu kişi iftardan sonra istediği zaman cinsel ilişkiye girebilir. Ama iftarda ağır yiyecekler yenmiş olma ihtimalinden dolayı iftarın hemen üstüne cinsel ilişkiye girilmesi tavsiye edilmiyor.

Oruç tutmayan insan cinsel ilişkiye girebilir mi?

İftardan sonra cinsel ilişkiye giren kişi sahurdan önce mutlaka boy abdestini almış olmalıdır. Sabah namazını da kılması gerekir. Oruç tutamayan ve tutmayan insanlar ise niyetli olmadıklarından dolayı gün içinde cinsel ilişkiye girebilirler.

Iftardan sonra cinsel ilişkiye girilir mi?

Ramazan'da iftardan sonra sahura kadar cinsel ilişkiye girmenin bir sakıncası yoktur. Ancak iftarda ağır yemekler yenildiyse bu kişiyi rahatsız edebileceği için, iftardan hemen sonra değil birkaç saat sonra ilişkiye girilebilir." dedi.

Oruçlu iken ilişkiye girmenin günahı nedir?

Oruçlu olduğunu bile bile cinsel ilişkide bulunmakla oruç bozulur, hem kaza ve hem de kefaret gerekir (Buhârî, Savm, 30). ... Eğer öpmek veya kucaklamakla boşalma meydana gelirse, sadece mekruh olmakla kalmaz, aynı zamanda oruç bozulur ve gününe gün kaza gerekir (Merğinânî, el-Hidaye, I, 123).

Oruç değilken mastürbasyon yapılabilir mi?

İftardan sonra imsak vaktine kadar mastürbasyon yapılabilir ancak gusül abdesti alınması gerekir. Zira cünüp iken dini vecibeleri yerine getiremezsiniz.

Ramazanın son 10 günü ilişkiye girilir mi?

Ramazan'da cinsel ilişki yasağı oruç tutulan süreyle sınırlı. Yani bir kişi orucun başladığı imsak vaktinden orucun bittiği akşam ezanı saatine kadar cinsel ilişkide bulunamaz. Bu yasak hem oruçlular hem de oruç tutmayanlar için geçerli.

Oruçluyken ilişkiye girmenin kefareti ne kadar?

Meşru bir mazeret bulunmaksızın yemek içmek , cinsel ilişkide bulunmak orucu bozar ve bu şekilde bozulan orucun kaza edilmesi gerekir. Eğer bu şekilde bozulan oruç Ramazan orucuysa kefaret orucu tutmayı gerektirir. Kefaret orucu tutmayan kişi bunun yerine 60 fakiri bir gün ya da bir fakiri 60 gün boyunca doyurmalıdır.

Cuma gecesi ilişkiye girmek caiz mi?

Seksin kuvvetli bir sünnet olduğunu belirten Cübbeli hoca, sadece cuma günü değil, Kadir gecesinde bile yapılabileceğini söyledi. Cübbeli Ahmet Hoca, "Böyle bir şey yok, cima yasak şu günde. Kandilde bile yasak değil, aklına takılırsa Kadir gecesinde bile sevaptır.

Eşler gündüz ilişkiye girebilir mi?

CEVAP: Eşler arasında ilişkinin yasak olduğu günler, geceler yoktur. Cuma, Kandil ve bayram gecelerinde de ilişkiye girilebilir.