Yargıtay 2 Hukuk Dairesi Başkanı kim?

İçindekiler:

  1. Yargıtay 2 Hukuk Dairesi Başkanı kim?
  2. 2 hukuk dairesi hangi davalara bakar?
  3. Yargıtay 15 Hukuk Dairesi kapandı mı?
  4. Hukuk Dairesi neye bakar?
  5. 18 hukuk dairesi hangi davalara bakar?
  6. Yargıtay 16 hukuk Dairesi üyeleri kimler?
  7. Yargıtay hukuk Genel Kurulu kararı nedir?
  8. Adliyenin görevi nedir?
  9. Ticaret ve borçlar hukuku hangi davalara bakar?

Yargıtay 2 Hukuk Dairesi Başkanı kim?

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan ile Rize Barosu Başkanı Av. Ümit Peçe, TBB Başkanı Av.

2 hukuk dairesi hangi davalara bakar?

Buna göre, Yargıtay 1. Hukuk Dairesi gayrimenkul mülkiyeti-tapu sicili, kadastro hukuku dosyalarına, 2. Hukuk Dairesi aile hukuku dosyalarına, 3. Hukuk Dairesi sebepsiz zenginleşme, kusursuz sorumluluk, abonelik sözleşmeleri, adi ortaklık, kira sözleşmeleri, sözleşme hukuku ile tüketici hukuku dosyalarına, 4.

Yargıtay 15 Hukuk Dairesi kapandı mı?

Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, en son 22 Haziran'da olmak üzere son dönemde yaptığı toplantılarda, 16. Hukuk Dairesi ile 14, 15 ve 19. Ceza Dairelerinin 1 Temmuz itibarıyla kapatılmasına karar verdi. ... Yargıtay, bugünden itibaren yeni yapısıyla çalışmaya başladı.

Hukuk Dairesi neye bakar?

16) 6100 sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanununun 47. maddesi uyarınca, hâkimlerin fiil ve kararlarından dolayı Devlet aleyhine açılan tazminat davalarının ilk derece yargılaması asıl davanın temyiz incelemesini yapmakla görevli ilgili Hukuk Dairesi tarafından yapılır.

18 hukuk dairesi hangi davalara bakar?

✓ Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin ihtisas alanı Gayrimenkul Hukuku ve Medeni Hukuk olup, temel görevleri kat mülkiyeti, kamulaştırma, Kişiler Hukuku, hısımlık ve vesayetten kaynaklanan davaların sonucunda verilen hüküm ve kararlardır.

Yargıtay 16 hukuk Dairesi üyeleri kimler?

Ergenekon, 12 Eylül, 28 Şubat gibi davaların temyiz incelemesini yapacak 16. Ceza Dairesi başkan ve üyeleri şöyle: "Başkan Eyüp Yeşil, üyeler; Muhsin Şentürk, Erol Güngör Yüksel, Hakan Yüksel, Bülent Saltok, Nevzat Özsoy, Yusuf Hakkı Doğan, Mehmet Öztunç, Hamdi Karahan, Mustafa Kurtaran, Feyza Sarısoy, Ahmet Ömeroğlu."

Yargıtay hukuk Genel Kurulu kararı nedir?

Hukuk ve Ceza Genel Kurullarının en önemli görevi Yargıtay dairelerinin bozma kararlarına karşı ilk derece mahkemelerinin verdiği direnme kararlarını incelemektir. ... Yargıtay Büyük Genel Kurulunun kararları kesin olup bunlar aleyhine başka yargı mercilerine başvurulamaz.

Adliyenin görevi nedir?

Bölge adliye mahkemeleri (istinaf mahkemeleri), istinaf başvurusu ile önüne gelen hukuki uyuşmazlığı hem maddi vakıa hem de hukukilik açısından inceleyerek karar verir. İstinaf, hukuki uyuşmazlığın yeniden ele alınmasını sağlayan ilk derece mahkemesi ile temyiz kanun yolu arasında yeni bir kanun yoludur.

Ticaret ve borçlar hukuku hangi davalara bakar?

Hukuk Dairesi'nin ihtisas alanı Borçlar Hukuku ve Ticaret Hukuku olup, temel görevleri genel olarak sebepsiz zenginleşme, kusursuz sorumluluk, abonelik sözleşmeleri, adi ortaklık ve Aile Hukukundan kaynaklanan nafaka ve tazminat davalarına ilişkin verilen hüküm ve kararlardır.