Kat eder nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Kat eder nasıl yazılır TDK?
  2. Baş etmek nasıl yazılır?
  3. Defetmek neden birleşik yazılır?
  4. Baş edememek nasil yazilir?
  5. Katbekat mı kat be kat mı?

Kat eder nasıl yazılır TDK?

“Katetmek mi?” yoksa “Kat etmek mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Kat etmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Katetmek şeklinde olmalıdır.

Baş etmek nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre ''baş etmek'' ayrı yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz. Seninle baş etmek gerçekten çok zormuş.

Defetmek neden birleşik yazılır?

Arapça "men (منع) , cem' (جمع) ve def' (دفع)" sözlerinin sonundaki ayın harfi ( ع) Türkçede kesme (') işaretiyle gösteriliyordu. Bu kelimelerden bu işaret düşünce, bu ses olayı ünsüz düşmesi olarak değerlendirildi ve "menetmek, cemetmek, defetmek" şeklinde bitişik yazıldı.

Baş edememek nasil yazilir?

Baş edemedi mi?” yoksa “Başedemedi mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Başedemedi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Baş edemedi şeklinde olmalıdır.

Katbekat mı kat be kat mı?

birl. zf. (kat ve Fars. be- ekiyle kat-be-kat) [İki Türkçe kelime arasına Farsça ek getirildiği için yanlış kabul edilmiştir] Kat kat, pek çok: “Allah senden katbekat râzı olsun.” Evvel aldandım key (çok) kolay sandım / Katbekat yandım âteş-i aşka (Hayâlî).