Kyk kredi borcunu nasıl öderim?

İçindekiler:

  1. Kyk kredi borcunu nasıl öderim?
  2. KYK borcumu nereden görebilirim?
  3. E devletten kredi borcu gözükür mü?
  4. KYK öğrenim kredisi faizi ne kadar?

Kyk kredi borcunu nasıl öderim?

KYK kredi ve yurt ödemelerinizi Bankamız ATM'lerinden, İnternet Şubesi'nden gerçekleştirebilirsiniz. KYK kredi ve yurt ödemelerinizi KYK kredi ve yurt ödemeleriniz için kyk.ziraatbank.com.tr(Bu sayfa yeni pencerede açılacaktır) adresinden herhangi bir banka kartıyla veya kredi kartıyla yapabilirsiniz.

KYK borcumu nereden görebilirim?

KYK öğrenim kredisi borcunu sorgulamak için ilk olarak e-devlet şifrenizi bilmeniz gerekmektedir. Sonrasında https://www.turkiye.gov.tr/kyk-ogrenim-katki-kredisi-geri-odeme-sorgulama adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

E devletten kredi borcu gözükür mü?

Bu hizmet kapsamında kullanıcılar, "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" veya "Çek Bilgileri" raporunu ayda bir defa ücretsiz alabilecek. https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir sayfasından sisteme giriş yaparak, kredi borç bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz.

KYK öğrenim kredisi faizi ne kadar?

Ödenemeyen KYK borçlarının gecikme faizine tabi olduğunu unutmamak gerek. Olağan dönem faizi ÜFE oranında; gecikme faizi ise aylık %1,40 ki bu oran yıllık %18,16'ya tekabül ediyor. Olağan dönem faizi ödemelerin başlayacağı zamanki toplam borç miktarının hesaplanması için kullanılıyor.