Ramazanın ilk günü ne okunur?

İçindekiler:

  1. Ramazanın ilk günü ne okunur?
  2. Ramazan ayında hangi zikirler yapılır?
  3. Ramazan duasının fazileti nedir?
  4. Ramazanı şerif duası ne zaman okunur?

Ramazanın ilk günü ne okunur?

1) Fetih Suresi Okumak Ramazanın ilk günü okunacak sureler ya da yapılacak ibadetlerin başında Fetih suresi gelmektedir. Özellikle ramazanın ilk gecesi okunacak Fetih suresinin, kişiyi tüm bir sene koruyacak fazileti bulunmaktadır.

Ramazan ayında hangi zikirler yapılır?

Günde 33 defa habinallahu venilmel vekil, 33 defa la ilahe illallah ve 33 defa şehadet tespihi çekilmelidir. Günde 11 kere Allahumme inneke afuvvun, tuhibbul afve, fa' fu anna (Allah'ım affedicisin, affı seversin, bizleri de affeyle) tesbihi çekilir.

Ramazan duasının fazileti nedir?

Hazreti Peygamber aleyhisselâm buyuruyor ki: Benim ümmetimden her kim bu duâyı Ramazan ayında on kere okursa ona cennete girmek nasip olur. Hiç olmazsa ömründe bir kere okusunlar. Hak Teâlâ yetmiş bin melaike yaratıp ol meleklerin cümlesi tesbih ve tehlil okuyup sevabını bu duâyı ta'zimen okuyanlara bağışlasa gerektir.

Ramazanı şerif duası ne zaman okunur?

Her kim bu duâyı Ramazan ayının her cuma gecesi veyahut gündüzleri okusa veya okutsa, ya götürse, ya dinlese Allahu Teâlâ: 'Her ne türlü hâceti varsa reva ederim ' dedi. Ya Muhammed (s.a.v.) cümle mahlûkatı beşer kabrinden kalktıkta üryan olsa gerektir.