E-Okul nakil işlemleri nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E-Okul nakil işlemleri nasıl yapılır?
  2. Ilkokul nakil başvurusu nasıl yapılır?
  3. Ilkokul nakil işlemleri ne zaman açılacak 2020?
  4. Okul kaydı nasıl değiştirilir?
  5. Lise 1 nakil işlemleri nasıl yapılır?
  6. Yerleştirmeye esas nakil işlemi nasıl yapılır?
  7. Okul nakil başvurusu iptal edilebilir mi?

E-Okul nakil işlemleri nasıl yapılır?

Önünüze velisi olduğunuz öğrenciler listelenir. Nakil yapmak istediğiniz öğrenciyi seçin ve ardından "Veli Nakil Sistemine Bağlan" seçeneğine tıklayın. Önünüze çıkan seçeneklerden "Evet" seçeneğini seçtikten sonra nakil başvurusu yapmak istediğiniz okulu "Kurum" kısmından seçerek "Başvuruyu Kaydet" seçeneğine basın.

Ilkokul nakil başvurusu nasıl yapılır?

NASIL YAPILIR? Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.

Ilkokul nakil işlemleri ne zaman açılacak 2020?

Okul nakil işlemleri 26 Temmuz itibariyle başlayacak. İşte nakil işlem tarihleri; Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları 26- 30 Temmuz tarihlerinde alınacak.

Okul kaydı nasıl değiştirilir?

Adres değişikliği resmi olarak tamamlandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri doğrudan e-okul sistemine aktarılır. Son olarak kayıt alanı bu adresi kapsayan okula velinin çocuğun kimliği ile müracaat etmesi sonucunda okul nakli işlemi tamamlanır.

Lise 1 nakil işlemleri nasıl yapılır?

Son olarak MEB tarafından yapılan açıklamaya göre 1. Nakil başvuru işlemleri, tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başladı. Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından "https://eokul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işlemi nasıl yapılır?

Tercihler, öğrenci ve velisi tarafından “https://eokul.meb.gov.tr” internet adresinden veya herhangi bir ortaokul veya imam hatip ortaokulunun müdürlüğünden yapılabilecek. Yapılan tercihler ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Okul nakil başvurusu iptal edilebilir mi?

“MADDE 12 – Nakil başvurusu, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne velisi tarafından yapılır. ... Bu süre içinde öğrencinin eski okulundan ayrılmadan nakil talebinden vazgeçmesi hâlinde, bu durum öğrenci velisi tarafından yazılı olarak okul müdürlüğüne bildirilir ve nakil işlemi e-okul sisteminden iptal edilir.