D2 belgesi hangi araçlara verilir?

İçindekiler:

  1. D2 belgesi hangi araçlara verilir?
  2. D 2 yetki belgesi nasıl alınır?
  3. D2 belgesi kaç koltuk sayisi?
  4. D4 Yetki Belgesi nasıl alınır?
  5. B2 D2 belgesi nedir?
  6. D2 yetki belgesi kiralanabilir mi?
  7. D4 yetki belgesi için nereye başvurulur?
  8. D 4 belgesi ne kadar?
  9. Yetki belgesi kaç yıl geçerlidir?
  10. D4 yetki belgesine kaç araç kaydedilir?
  11. Yetki belgesi ne zaman iptal olur?
  12. D4 belgesi nasıl alınır?

D2 belgesi hangi araçlara verilir?

D2 Yetki belgesi: a) Belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre 'arızi' sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara, b) Önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek ve/veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.

D 2 yetki belgesi nasıl alınır?

D2 Belgesi Nasıl Alınır? D2 yetki belgesi almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin odaya kayıtlı olmaları gerekmektedir. Ayrıca ortak, yönetici ve sahiplerinin aktif vergi mükellefi olması, en az 30.000 Türk Lirası işletme sermayesine sahip olması ve belli suçlardan sabıka kayıtlarının olmaması şartları aranmaktadır.

D2 belgesi kaç koltuk sayisi?

D2 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş özmal otobüslerle toplam 75 adet koltuk kapasitesine ve 30.000 Türk Lirası sermaye veya işletme sermayesine sahip olmaları şarttır.

D4 Yetki Belgesi nasıl alınır?

D4 belgesine sahip olmak isteyen kişi ya da kurumların, vergi levhalarında belirtilen adresteki ilin, Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekir. Hazırlamaları gereken belgeler de gerçek ve tüzel kişiler için değişiklik göstermektedir.

B2 D2 belgesi nedir?

D2 Yetki belgesi sahipleri, Karayolu Taşıma Yönetmeliği' nin 16. maddesinde, 17. maddedeki şartları taşımak kaydıyla yurtiçinde sahibi oldukları özmal ticari taşıt sayısının iki katını geçmemek üzere sözleşmeli taşıtları, B2 yetki belgesi sahipleri ise; sahibi oldukları özmal ticari taşıt sayısı kadar sözleşmeli ...

D2 yetki belgesi kiralanabilir mi?

D2 Belgesi Kiralama. D2 belgesine sahip olup da çeşitli araçlar için de yetkilendirme yaparak para kazananların sayısı son zamanlarda artmaktadır. D2 belgesinin düzensiz aralıklarla, özgürce taşıma yapabilme yetkisini kullanan belge sahipleri bu belgelerini kiraya verebiliyorlar.

D4 yetki belgesi için nereye başvurulur?

D4 Yetki Belgesi Belge Özel Notu İliçi taşımalarda; talep sahibinin merkezi adresinin bulunduğu ilin İl Trafik Komisyonundan alınacak D4 yetki belgesi düzenlenmesinin o ildeki mevcut arz/talep dengesi ve taşıma düzeni bakımından bir sakıncası olmadığına dair İl Trafik Komisyonu kararının Bakanlığa sunulması şarttır.

D 4 belgesi ne kadar?

D4 Yetki Belgesi Ücreti
D48.203 TL.
D231,859 TL.
D163.722 TL.
B310.616 TL.
B253.097 TL.
4 satır daha

Yetki belgesi kaç yıl geçerlidir?

MADDE 17 – (1) Bu Yönetmelik kapsamında verilen ve yenilenen yetki belgelerinin süresi 5 yıldır. Ancak, 19 uncu maddenin birinci fıkrasında belirlenen doksan günlük süre içerisinde yenilenen yetki belgeleri için yenilenmiş olan yetki belgesinde kalan süre, yenilenen yetki belgesinin geçerlilik süresine ilave edilir.

D4 yetki belgesine kaç araç kaydedilir?

D4 yetki belgesi eki taşıt belgelerine en fazla 10 adet otobüs kaydedilir. D4 yetki belgesi eki taşıt belgelerine sadece yetki belgesi sahibinin merkez adresinin bulunduğu ilin plakasına sahip taşıtlar kaydedilir. D4 yetki belgesi sahipleri yalnız özmal taşıtları, taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler.

Yetki belgesi ne zaman iptal olur?

tarihler esas alınmak kaydıyla, bu maddede öngörülen asgari kapasite şartını kaybetmeleri ve asgari kapasitenin kaybedildiği süre toplamının, 17 nci maddede belirlenen yetki belgesi geçerlilik süresi boyunca 630 takvim gününden fazla olması halinde, yetki belgesi iptal edilir.

D4 belgesi nasıl alınır?

D4 belgesine sahip olmak isteyen kişi ya da kurumların, vergi levhalarında belirtilen adresteki ilin, Ulaştırma Bakanlığı Bölge Müdürlüğü'ne başvurmaları gerekir. Hazırlamaları gereken belgeler de gerçek ve tüzel kişiler için değişiklik göstermektedir.