EBA karekod okutma nedir?

İçindekiler:

  1. EBA karekod okutma nedir?
  2. Karekoda nasıl girilir?
  3. EBA kod nasıl oluşturulur?
  4. EBA kod nereden alınır?
  5. Menü QR kod okutma nasıl yapılır?

EBA karekod okutma nedir?

Bu kare kod sayesinde öğrenci ve öğretmenler, kitapların dijital halinin bulunduğu EBA'daki ders alanına kolay erişim sağlayabilecek. Öğrenci ve öğretmenler, mobil cihazlarındaki okuyuculara bu kodu okuttuklarında EBA mobil uygulamasına yönlendirilerek, ilgili ders alanına doğrudan erişecek.

Karekoda nasıl girilir?

Yeni nesil işletim sistemine sahip cep telefonlarında bu mümkün. Kameranızı açın, QR karekoda doğru çevirin. ekran çerçevenizin üzerine hemen bir bildirim gelecektir. Akıllı cihazınız görüntünün içerisinde bir karekod buldu ve okudu. Bildirimi tıklayın hepsi bu kadar.

EBA kod nasıl oluşturulur?

e-Okul bilgilerini girip “Giriş” butonuna bas. EBA hesabın için yeni şifreni belirle. Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve “Şifre Oluştur” butonuna tıkla. Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve “Gönder” butonuna bas.

EBA kod nereden alınır?

EBA'ya cep telefonunuzdan ya da bir bilgisayardan giriş yaptıktan sonra profil resminizin altında yer alan menüden “EBAKOD Oluştur” seçeneğine tıklayınız ve tek kullanımlık "EBA Kod"unuzu alınız.

Menü QR kod okutma nasıl yapılır?

Kameranızı QR Menü üzerindeki karekodu tam görecek şekilde tutun. Google Lens uygulaması, kodu otomatik olarak algılar. Ardından QR kod üzerinde renkli bir nokta görünecektir. Bağlantıyı veya şifrelenmiş diğer bilgileri, ekranın altındaki açılır bir pencerede görüntülemek için noktanın üzerine dokunabilirsiniz.