Yunan adalarına vizesiz nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Yunan adalarına vizesiz nasıl gidilir?
  2. Mikonos a pasaport gerekli mi?
  3. Yunan adalarına pasaportsuz gidilir mi?
  4. Hangi Adalar vizesiz?
  5. Kapıda vize ne kadar?
  6. Türkiyeden Mykonos a nasıl gidilir?

Yunan adalarına vizesiz nasıl gidilir?

Yunanistan Avrupa Birliğine üye bir ülke olduğundan, eğer yeşil pasaporta sahip değilseniz Yunan Adaları'na geçmek için schengen vizesine sahip olmanız gerekmektedir. Feribotla geçiyor olmak ne yazık ki bu kuralı değiştirmemektedir. Yani hiçbir Yunan adasına günübirlik bile olsa VİZESİZ GEÇİŞ YOKTUR.

Mikonos a pasaport gerekli mi?

En sık karşılaşılan sorulardan birisi “Mykonos vize istiyor mu?”dur. Mykonos'a gitmek için vize gerekli mi, elbette evet. Mykonos Yunanistan'a bağlı bir Yunan adasıdır ve Türk vatandaşlarından vize istemektedir. Yalnızca yeşil pasaporta sahip Türk vatandaşlarının Yunan vizesi ya da schengen vizesi muafiyeti mevcuttur.

Yunan adalarına pasaportsuz gidilir mi?

Feribotla geçiyor olmak ne yazık ki bu kuralı değiştirmemektedir. Yani Rodos Adası'na günübirlik bile olsa PASAPORTSUZ VE VİZESİZ GEÇİŞ YOKTUR. Ancak feribot ile geçilen Yunan adalarına kısa süreli turistik geziler için girişler kolaylaştırılmış, GEÇİCİ VİZE (KAPI VİZESİ) uygulamasına başlanmıştır.

Hangi Adalar vizesiz?

Sakız, Midilli, Samos, Kos, Meis ve Rodos vizesiz gidebileceğiniz Yunan adalarıdır.

Kapıda vize ne kadar?

DETAY: Vize toplam maliyeti 55 € olup, bu tutarın tamamı evraklar ile birlikte TURYOL AYVALIK ofisine ödenmesi gerekmektedir. 0-12 yaş çocuklar içinde aynı evraklar geçerli olup, vize ücreti toplam 20 €'dur. Vizenin yunan polisi tarafından reddi durumunda ücret iadesi yapılmaz.

Türkiyeden Mykonos a nasıl gidilir?

Ada'ya Türkiye'den direkt feribot seferi yok ama hemen hemen tüm civar adalardan düzenli tekne ve hızlı feribot seferleri bulmak mümkün. Diğer bir alternatif ise Çeşme'den Sakız Adası'na geçerek buradan yaklaşık 6 saatte Mikonos'a ulaşabilirsiniz. Mikonos'ta şehir içi en ucuz ulaşım aracı, yerel otobüsler.