Armağan Türkçe mi?

İçindekiler:

  1. Armağan Türkçe mi?
  2. Hediyenin eş anlamlısı nedir Eodev?
  3. Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  4. Talebe ne demek?
  5. Talebe kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  6. Öğrencinin zıt anlamı var mı?
  7. Talebe öğrenci eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?
  8. Vazifenin zıt anlamlısı ne?

Armağan Türkçe mi?

Eski Batı Türkçesinde armağan veya yarmakan sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe yarmak "para" sözcüğünden türetilmiştir.

Hediyenin eş anlamlısı nedir Eodev?

[eş anlamı] armağan kelimedir. Örnek bir cümle kurarsak: ✏Verdiği armağanı çok beğenmişti. ✏Atatürk çocuklara 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramını armağan etti.

Talebe kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Talebe sözcüğünün 1 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Talebe ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Talebe sözcüğünün eş anlamlı kelimesi öğrenci sözcüğüdür.

Talebe ne demek?

Talebe, Arapça'da “isteyen” mânâsına “tâlib”in cemi, Türkçe'de “okuyan” anlamına müfret oldu (Nejat Muallimoğlu). 2. Öğrenciler [Bu anlamda tekil gibi de kullanılır]: Talebenin zekâsını anlamak için ders esnâsında sual sormasında beis yoktur.

Talebe kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Talebe kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Çünkü her kelimenin zıt anlamlısı olmaz. Ancak talebe kelimesinin zıt anlamı konusunda muallim diyenler vardır. Eş anlamlısı ise öğrencidir.

Öğrencinin zıt anlamı var mı?

Cevap. Öğrenci kelimesinin zıt anlamlısı yoktur.

Talebe öğrenci eş anlamlı mı zıt anlamlı mı?

Talebe kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. Talebe kelimesi ile aynı anlamı veren yani eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır bu da öğrenci kelimesidir. Bir cümlede kuralım: Öğrenciler oturdu.

Vazifenin zıt anlamlısı ne?

Doğrulanmış Cevap `Vazife kelimesinin zıt anlamlısı yoktur. `Vazife kelimesinin eş anlamlısı vardır . O da görev kelimesidir.