1 dönüm tarladan kaç kilo fasulye çıkar?

İçindekiler:

  1. 1 dönüm tarladan kaç kilo fasulye çıkar?
  2. Sırık fasülye nasıl yetiştirilir?
  3. Taze fasulye kaç günde bir sulanır?
  4. Fasulye suyu sever mi?
  5. Oturak fasulye nedir?
  6. Fasulye nasıl yetiştirilir?
  7. Taze fasulye çeşitleri nelerdir?
  8. Sarı Kız fasulye ne zaman ekilir?
  9. Mısır ekimi ne zaman yapılır?
  10. Domates fidesi ne zaman çıkar?
  11. Domates tohumu ne kadar zamanda fide olur?
  12. Domates hangi ayda Çimlendirilir?
  13. Domates hangi mevsimde olur?
  14. Fideler hangi ayda dikilir?
  15. Biber tohumu ne zaman Çimlendirilir?
  16. Biber Tohumu neden Çimlenmez?
  17. Biber fidesi ne zaman meyve verir?

1 dönüm tarladan kaç kilo fasulye çıkar?

1 dönüm 1000m2 den ilaçsız sadece organik tabiriyle piyasının sinek ilacı dahi atılmayan cins fasulyelerde 80 150 kilo arası verim alınırken diğer fasulyelerde fosfor üre sülfat mantar sinek ilacı atılan tohumlarınında farklı olması ile 1 dönümden iyi bakılırsa 400 kiloya kadar alınır genel ortalama mevsimsel şartlar ...

Sırık fasülye nasıl yetiştirilir?

Dekara 5-7 kg tohum ekilir. Sırık taze fasulye yetiştiriciliğinde karışık ekimin yanında (Mısır ile) sırık kullanılarak (söğüt, fındık dalları) yetiştiricilik yapılmaktadır. Sırık taze fasulye yetiştiriciliğinde ocağa 5-7 adet tohum gelecek şekilde ekim yapılır ve ocaklar arası 1m mesafe bırakılır.

Taze fasulye kaç günde bir sulanır?

Fasulye çiçeklendikten ve meyve vermeye başladıktan sonra düzenli olarak 4-5 günde bir toprak doyana kadar sulanmalıdır. Fasulye sırıklarından her ürün toplama işleminden sonra da sulanmalıdır.

Fasulye suyu sever mi?

Fasulye çimlenme aşamasında suya az ihtiyaç duyar. Çiçek açınca ve hasat zamanında ise hafif ama sık sulama yapın. Sularken yaprak ve çiçeklerine su değmemesine özen gösterin. Fasulye bir çapa bitkisidir.

Oturak fasulye nedir?

Sarıkız (oturak) fasulye meyvesi hafif koyu yeşil renge sahip olup bu fasulye çeşidi kılçıksız ve yassı bir görünüme sahiptir. Bol dökümlü olup her tür toprakta yetişebilme özelliğine sahip bir fasulye çeşididir. Açık tarla yetiştiriciliğine uygun bir çeşittir.

Fasulye nasıl yetiştirilir?

Ilık iklimlerde yetişen fasulyenin çok soğuk ve çok sıcak iklim kuşaklarında yetişmesi zordur. Akdeniz ve tropikal iklimin hakim olduğu bölgelerde rahatlıkla yetiştirilebilir. Toprağın Ph değerinin ise minimum 6.

Taze fasulye çeşitleri nelerdir?

TAZE FASULYE ÇEŞİTLERİ

  1. FABİO (ALMAN AYŞE) ...
  2. 2. PEROLAR TİPİ SIRIK BAKLASI. ...
  3. 3. FASULYE TOHUMU (SIRIK FERASETSİZ) ...
  4. FASÜLYE SIRIK (ZİRAAT AYŞE TOKAT) ...
  5. OTURAK BONCUK AYŞE. ...
  6. 6. SARIKIZ OTURAK FASULYESİ ...
  7. 7. FASULYE SIRIK ÖZ AYŞE. ...
  8. 8. FASULYE BULDUK ŞEKER FASULYE.

Sarı Kız fasulye ne zaman ekilir?

Dekara ortalama verimi 1.

Mısır ekimi ne zaman yapılır?

Mısır hangi ayda ekilir? : Mısırın ekim zamanı Mart, Nisan, Mayıs aylarıdır. Fakat iklim bölgesel olarak değişkenlik gösterir. Bu nedenle mısır ekimi için en uygun hava ve toprak sıcaklığı sağlanması gerekiyor.

Domates fidesi ne zaman çıkar?

Yeterli ve uygun şartlarda viyollerde yetiştirilen fidelerin dikimi ilkbahar don tehlikesinin tamamen kalktığı zaman yapılması gerekmektedir. Toprak ve hava sıcaklığı 12 veya 15 dereceyi bulduğu zaman yapılmaktadır. Dikim genellikle tohum ekiminden yaklaşık 7 veya 8 hafta sonrasında yapılmaktadır.

Domates tohumu ne kadar zamanda fide olur?

işlenmiş toprağa domates tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 15-20 gün gün içerisinde gerçekleşecektir. Domates Fideleri Nasıl Ekilir-Dikilir?

Domates hangi ayda Çimlendirilir?

Domates, yetişmek için güneşe ve sıcak havaya ihtiyaç duyduğundan domates tohumu ekimi için en uygun dönemin mart, nisan ayları olduğunu söyleyebiliriz. Domatesin yetişmesi için en az 13°C sıcaklık olması gerektiğini de hatırlatalım.

Domates hangi mevsimde olur?

İlkbaharda yetişen sebzeler: İlkbahar meyvelerinde olduğu kadar ilkbahar sebzeleri de çok fazla tüketilmektedir. Enginar, havuç, bakla, barbunya, patlıcan, kabak, domates ve bezelye ve gibi sebze çeşitleri yer almaktadır. Yaz mevsiminde yetişen meyveler: Özellikle yaz ayları geldiği zaman çok fazla su kaybederiz.

Fideler hangi ayda dikilir?

Mart ve Nisan aylarının ideal tohum ekim zamanı olarak gösteriliyor. 20 Mayıs'a kadar sebze tohumunun ekimi yapılabiliyor; ancak geç ekilen tohumda verimin bir nebze düştüğü belirtiliyor. Nisan ve Mayıs aylarında kavun, karpuz tohumları da hazırlanan yerlere dikilebilir.

Biber tohumu ne zaman Çimlendirilir?

işlenmiş toprağa biber tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 0,5-1 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 12-20 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Biber Tohumu neden Çimlenmez?

d) Tohumun çimlenmesinde kullanılacak enerji oksijen ile sağlandığından, bu faktör olmaksızın diğer faktörler mevcut olsa bile çimlenme gerçekleşmez. Tohum, çimlenme esnasında oksijen kullanarak bünyesindeki gıda maddelerini yakmak durumundadır.

Biber fidesi ne zaman meyve verir?

2-3 AYDA ÜRÜN VERİR Hiçbir mahsuru yoktur. Biber bahçeye ekildikten sonraki 2-3 ay içerisinde ürün vermeye başlar. Biberleri dalından kopardıkça yeni biberlere yer açmış olursunuz. Bir de aklınızda olsun; hava sıcaklığı artıkça acı biberin acılığı da artar.