Kalanşo evde yetişir mi?

İçindekiler:

  1. Kalanşo evde yetişir mi?
  2. Kalanchoe çiçeği evde nasıl bakılır?
  3. Kalanşo çiçeği hangi aylarda açar?
  4. Kalanşo çiçeği dışarıda durur mu?
  5. Çiçeği kışın nasıl bakılır?

Kalanşo evde yetişir mi?

Kalanşo çiçeğini evlerinizde yetiştirmek istiyorsanız hiçbir şeyin aşırıya kaçmamasına dikkat etmeniz gerekir. Ne fazla güneş ne de fazla su sevmez Kalanşo. Kışın güneş gören bir yerde, yazın ise gölgede durması gerekir. Kapalı mekanlarda yetiştirmek için ideal sıcaklık 10-12 derece arasındadır.

Kalanchoe çiçeği evde nasıl bakılır?

Kumla birebir karıştırılmış funda ve bahçe toprağı kalanşo çiçeği için en idealidir. Kalanşo çiçeğinin, ilkbahardan kışa kadar doğrudan güneş ışığı almayan, kışın ise aydınlık bir yere yerleştirilmesi gerekir. Bu hassas bitki türü soğuğu sevmez. Bu nedenle kış aylarında 5 derecenin altında sağlıklı gelişim gösteremez.

Kalanşo çiçeği hangi aylarda açar?

Kalanşo çiçeklerini sonbahardan ilkbahara kadar açar. Fakat yazın çiçek açmaya bir süre ara verir. Sıcaklardan hoşlanmayan bir bitkidir. Düzenli sulama yapmanız ve kuruyan çiçekleri budamanız bitkinin sağlıklı gelişimi açısından çok önemlidir.

Kalanşo çiçeği dışarıda durur mu?

Kalanşo çiçekleri veya yaprakları kurur ise budama makası ile hasar vermeden kesip alın. Soğuk havayı sevmeyen Kalanşo çiçeği yazın gölgede, kışın güneş alan bir yerde bakılabilir.

Çiçeği kışın nasıl bakılır?

- Kış aylarında yaz aylarına oranla sulamayı azaltmanız gerekir. Bitkinin su ihtiyacına dikkat ederek sulama yapınız. Sadece çatıda veya kapalı ortamlarda kalan saksı bitkilerinin sulamalarını düzenli bir şekilde yapmaya özen gösteriniz. - Kış ayları tüm bitkilerin dinlenme ayıdır.