Yetenekli Bay Ripley konusu nedir?

İçindekiler:

  1. Yetenekli Bay Ripley konusu nedir?
  2. Yetenekli Bay Ripley sonunda ne oluyor?
  3. Talented Mr Ripley nerede çekildi?
  4. Alfie ve Talented Mr Ripley filmleriyle tanınan Ingiliz aktör kimdir?

Yetenekli Bay Ripley konusu nedir?

Tom Ripley, kendisini hayata karşı daha iyi bir yerde konumlandırabilmek adına başka birinin hayatını çalmaktan çekinmeyen yararcı bir adamdır. Bir gün Dickie isimli bir çocuğu Amerika'ya geri döndürmek adına zengin bir adam tarafından İtalya'ya gönderilir.

Yetenekli Bay Ripley sonunda ne oluyor?

Bir umutla Tom'un muhafaza ettiği kendisinden son parça da final sahnesinde kayboluyor; Peter'in ölümüyle Tom Ripley de ölüyor, kimliği dış dünya için düzgünce inşa edilmiş bir görünüş bırakan bu intihar eylemi ile karanlık bodruma kilitleniyor.

Talented Mr Ripley nerede çekildi?

Nereden hatırlayacaksınız: Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law'lu Yetenekli Bay Ripley'in tatil sahneleri burada çekildi. Hem Fransa hem değil... Korsika Adası'nın en güney ucundaki Bonifacio da bu büyük adanın geri kalanı gibi nevi şahsına münhasır bir halkı barındırıyor.

Alfie ve Talented Mr Ripley filmleriyle tanınan Ingiliz aktör kimdir?

Jude Law, iki kez Akademi Ödülü için aday gösterildi. 2000'de En İyi Yardımcı Oyuncu dalında Matt Damon ve Gwyneth Paltrow'la birlikte oynadığı The Talented Mr. Ripley filmindeki rolüyle ve 2004 yılında da En İyi Aktör dalında Nicole Kidman'la beraber başrollerini paylaştığı Cold Mountain filmindeki rolüyle.