Şeker düştüğünde ne olur?

İçindekiler:

  1. Şeker düştüğünde ne olur?
  2. Kan şekeri 70 olursa ne olur?
  3. Kan şekerinin düşmesini nasıl anlarız?
  4. Sık sık şeker düşmesi neden olur?
  5. Şeker düşüklüğü tehlikeli midir?

Şeker düştüğünde ne olur?

Orta şiddette gelişen kan şekeri düşüklüğü, beyin fonksiyonlarında bozulma ortaya çıkarabilmektedir. Konsantrasyon bozukluğu, uyku hali, bilinç karışıklığı, tedirginlik, mantıksız davranışlar, konuşmada zorlanma ve sinirlilik gibi belirtiler oluşmaktadır. Durum ağırlaşmadan hemen yardım etmek gereklidir.

Kan şekeri 70 olursa ne olur?

Diyabetli bir çocukta/ergende kan şekerinin 70 mg/dl'nin altına düşmesi hipoglisemi yani şeker düşüklüğü olarak tanımlanır. Hipoglisemi ile birlikte gelişen algılama güçlüğü ve halsizlik, hareket ve düşünme yeteneğini azaltır ve diyabetli yardıma ihtiyaç duyabilir.

Kan şekerinin düşmesini nasıl anlarız?

Düşük Kan Şekerinin Belirtileri Nelerdir? Açlık, titreme, huzursuzluk, göz kararması, terleme, dil ve dudakta karıncalanma, solukluk ve çarpıntı gibi yakınmalar hafif hipoglisemiye işaret eder.

Sık sık şeker düşmesi neden olur?

Kan şekeri düşüklüğünün en sık rastlanan nedeni; şeker düşürücü ilaçların yanlış, hatalı, kontrolsüz kullanımı veya bu ilaçlarla yemek öğünleri ve bedensel faaliyetler arasındaki dengenin sağlanamamasıdır.

Şeker düşüklüğü tehlikeli midir?

Düşük kan şekerinin hızla tanınması ve tedavi edilmesi önemlidir, çünkü hipoglisemi çok hızlı ortaya çıkar. Kan şekerinin çok düşmesi tehlikeli olabilir, çünkü beyninize düzgün çalışması içim yeteri kadar şeker gitmezse, kendinizden geçebilirsiniz ya da kasılma nöbetleri yaşayabilirsiniz.