İstavrit hangi denizde olur?

İçindekiler:

  1. İstavrit hangi denizde olur?
  2. İstavrit hangi havalarda olur?
  3. Istavrit balığı nerede yaşar?
  4. İstavrit avı ne zaman başlar?
  5. İstavrit için kaç numaralı iğne?
  6. İstavrit boyu ne kadar olmalı?
  7. Istavrit balığı lezzetli mi?
  8. İstavrit yağlı bir balık mı?
  9. İstavrit balığı hangi ayda tutulur?

İstavrit hangi denizde olur?

Trachuridae familyasının balıklarından olan istavrit göçebe olarak Ege, Marmara denizleri ve Karadeniz arasında yaşar. Büyüklüğü 20-30 cm civarında olup gövde kısmı beyaz, yan kısımları gümüş-gri, sırt kısmı ise yeşilimsi-mavi renk tonlarındadır.

İstavrit hangi havalarda olur?

İstavrit balığının avlanma mevsimi kış ayrıdır. Bu sebeple kış mevsiminde avlanan balıkların çoğunu istavritler oluşturmaktadır. Sürü halinde dolaşan istavritler bu sebeple rahat ve bol yakalanır.

Istavrit balığı nerede yaşar?

Türkiye'de Marmara, Ege ve Karadeniz arasında devamlı göçebe yaşayan istavrit, Marmara'da 20 cm, Ege'de 30 cm boylarında olur. Sonbahar ile birlikte Marmara'da görülmeye başlayan bu balıklar, ilkbaharda yine Karadeniz'e dönerler. Marmara bölgesinde boyu küçük olan istavritlere kıraça adı verilmektedir.

İstavrit avı ne zaman başlar?

Kasım ve Şubat aylarında gereken büyüklüğe ulaşan istavritler, en çok bu iki ayda lezzetli olmaktadır. Ancak özellikle Karadeniz ve İstanbul Boğazı'nda yaz mevsimi boyunca istavrit avı yapmak mümkündür.

İstavrit için kaç numaralı iğne?

İstavrit avında kullanılacak çapari için köstek iğne boyları 8-9-10-11-12-13 numara seçilebilir. İğne numarası büyüdükçe, iğnenin kendisi küçülür. Çinekop Balığı Avı : Çinekop balığı Lüfer'in küçük halidir.

İstavrit boyu ne kadar olmalı?

Marmara, ege ve Karadeniz de yaşayan yerli türleri de vardır. Marmara'da 15-20 cm, egede 30 cm civarında olurlar. Marmara'da boyu 10 cm'nin altında olan küçük istavritlere kıraça denir. Karadeniz'in doğusunda istavritler palamut büyüklüğünde 50 cm olurlar.

Istavrit balığı lezzetli mi?

İstavrit balığının lezzetli olduğu kadar sağlık açısından da birçok faydası bulunmaktadır. ... Bu kadar faydalı bir balık olan istavrit diğer balıklar gibi omega-3 yağ asitleri açısından da zengindir.

İstavrit yağlı bir balık mı?

İstavrit balığı küçük, kılçıklı ve yağsız bir balıktır. Bu nedenle genellikle tavada kızartılarak tüketildiği görülür.

İstavrit balığı hangi ayda tutulur?

Kasım ve Şubat aylarında gereken büyüklüğe ulaşan istavritler, en çok bu iki ayda lezzetli olmaktadır. Ancak özellikle Karadeniz ve İstanbul Boğazı'nda yaz mevsimi boyunca istavrit avı yapmak mümkündür. Ülkemizde genellikle en fazla 30 cm boylarında tutulsa da istavrit obur bir balık olup dev boyutlara ulaşabilirler.