Maktul kime denir?

İçindekiler:

  1. Maktul kime denir?
  2. Maktul olmak nedir?
  3. مقتول ne demek?
  4. Maktul düştü ne demek?
  5. Sanık ve müşteki ne demek?
  6. Mefta olmak ne demek?
  7. Makul ne anlama geliyor?
  8. Derin dehliz ne demek?
  9. Hukukta müteveffa ne demek?
  10. Müşteki ne demek mahkeme?
  11. Müşteki ve müşteki şüpheli ne demek?
  12. Mevta ne demek dini?
  13. Makul bir süre ne demek?
  14. Makul mü makül mü?
  15. Makbul nerenin malı?

Maktul kime denir?

MAKTUL NE DEMEK: Öldürülmüş, öldürülen anlamındadır.

Maktul olmak nedir?

Maktul olarak adlandırılan kimseler, başkaları tarafından öldürülmüş kimseler olarak ifade edilmektedir.

مقتول ne demek?

Maktul kelimesi Türkçe'de "katledilmiş, öldürülmüş" anlamına gelir. Arapça ḳtl kökünden gelen maḳtūl مقتول z "katledilmiş, öldürülmüş" sözcüğünden alıntıdır.

Maktul düştü ne demek?

ѻ Maktul düşmek: Öldürülmek: Üç Senegalli maktul düştü Karay). Cezâyir'de askerliğini îfâ eden oğlunun maktul düştüğü haberini almış (Reşat N. Güntekin).

Sanık ve müşteki ne demek?

Müşteki sanık terimi herhangi bir suçla mahkeme karşısına çıkarılan kişinin kendisinin de şikayetçi olması durumudur. Müşteki sanık olabilmek için hakkında dava açılan sanık mağdur konumunda olduğunu haklı sebepleriyle kanıtlamak durumundadır.

Mefta olmak ne demek?

Bu dünyadan göçmüş ve son nefesini vermiş olan kişileri mevta denir. Artık hayatta olmayan insanlar için kullanılan bir terim olarak öne çıkmaktadır. Böylece bu kelime kullanıldığı vakit o kişinin artık ölmüş olduğu anlaşılır.

Makul ne anlama geliyor?

Akla uygun, akıllıca. Akıllıca iş gören, mantıklı.

Derin dehliz ne demek?

Dehliz, bir mekanı bir mekana bağlamak, kaçış ve geçiş amaçlı bazen de su taşımak için toprak altına inşa edilen dar ve uzun geçit, tünel, dalız. Cümle içinde kullanımı: Mihrabın sağ tarafında dehliz gibi kuytu bir köşeye açılan bir kapı vardır.

Hukukta müteveffa ne demek?

Hukukta müteveffa kelimesi anlam olarak, vefat etmiş biri olarak ve ölümünden sonra mirası kalan kişi olarak açıklanmaktadır. Müteveffa kavramı, ölmüş insanlara saygı göstergesinin bir sonucu olarak kullanılan bir kelime olmaktadır.

Müşteki ne demek mahkeme?

Müşteki, suç oluşturan eylemden zarar gören veya mağdur olan kişi olup diğer bir sıfatı şikâyetçidir. ... Müşteki tarafından şikâyet hakkı; polis, jandarma veyahut savcılığa beyanda bulunmanın yanında savcılığa veyahut mahkemeye yazılı beyanda bulunmak suretiyle de kullanılabilmektedir.

Müşteki ve müşteki şüpheli ne demek?

Savcılıkça yürütülen soruşturmada kendisine suç isnat edilen kişi aynı zamanda şikayetçi ise bu kişi yargılama aşamasında “müşteki şüpheli” olarak isimlendirilir. İşte bu kişi yani kendisine suç isnat edilen kişi, mahkemeye yargılama aşamasında dahil olmadığı taktirde “müşteki sanık” olarak adlandırılır.

Mevta ne demek dini?

Mevta ne demek dini? MEVT ( ﻣﻮﺗﺎ– ﻣﻮﺗﻰ) i. (Ar. meyyit “ölü”nün çoğul şekli mevtā) [Türkçe'de daha çok tekil anlamında kullanılmıştır] Ölmüş kimse, ölü; ölüler: Taş zannederek kullanıyor da onu insan / Mevtâ kemiğinden oluyor bir nice eyvan (Ali E.

Makul bir süre ne demek?

Genel olarak “makul süre”, adaletin etkinliğini ve inanılırlığını zayıflatabilecek gecikmeler olmaksızın, bir ceza veya medeni hukuk ya da idari bir davanın makul bir süre içinde görülmesini sağlayan bir güvence olarak tanımlanabilir9.

Makul mü makül mü?

Bu kelime genellikle Mağkul şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Makul şeklinde olmalıdır.

Makbul nerenin malı?

Yüzde yüz yerli bir Türk markası olan Makbul Kuruyemiş, uzun yıllar gıda sektöründe faaliyet gösteren Memiş ailesinin bir aile şirketidir.