Adres değişikliği için ne gerekli 2020?

İçindekiler:

  1. Adres değişikliği için ne gerekli 2020?
  2. E Devlet'ten ikametgah değişikliği yapılır mi?
  3. Internetten adres değişikliği yapılır mi?
  4. Adres değişikliği sisteme ne zaman düşer?
  5. İkametgah cezası ne kadar 2020?
  6. Adres nakil işlemleri nasıl yapılır?
  7. İkametgah değişikliği ne kadar sürer?
  8. Adres bildirmeme cezası nedir?

Adres değişikliği için ne gerekli 2020?

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR Nüfus Müdürlüklerine başvurarak adres değişikliği yapacak vatandaşların beyanda bulunduğu adreste bulunan konut/evde size ait fatura, elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi ya da kira sözleşmesi gibi geçerli evrakları yanınızda götürmeleri gerekiyor.

E Devlet'ten ikametgah değişikliği yapılır mi?

E-DEVLET ÜZERİNDEN ADRES DEĞİŞİKLİĞİ https://www.turkiye.gov.tr/adres-degisikligi-bildirimi adresine gidin. e-Devlet Şifresi ile sisteme giriş yapın. "Bu hizmeti kullanarak, yerleşim yeri adresi ve/veya diğer adres bildiriminde bulunabilirsiniz." adımını takip edin.

Internetten adres değişikliği yapılır mi?

İkametgah adresleri değişmek zorunda kalan vatandaşların merakla araştırdığı E-Devlet'ten adres değişikliği bildirimi, e-imza, mobil imza ya da SMS doğrulaması ile gerçekleştiriliyor.

Adres değişikliği sisteme ne zaman düşer?

Bu değişiklikler belediyelerce, belediye sınırları dışında kalan yerlerde ise il özel idarelerince en geç değişikliği takip eden on iş günü içinde, elektronik ortamda ulusal adres veri tabanına işlenir.

İkametgah cezası ne kadar 2020?

Gerçekleştirilen adres değişikliği 20 gün içerisinde bildirilmediği takdirde 94 TL ceza uygulanmaktadır. Eğer bu cezadan kurtulmak için asılsız şekilde adres beyanı yapıldığında, 1963 TL gibi bir ceza ile karşı karşıya kalınmaktadır.

Adres nakil işlemleri nasıl yapılır?

Bu sorunla karşılaşan vatandaşların nüfus müdürlüğüne gelerek işlemlerini yaptırması gerekmektedir. Nüfus müdürlüklerince yapılacak kimlik kartı, sürücü belgesi, pasaport ve diğer işlemlerde ise Alo 199 ya da www.nvi.gov.tr internet adresinden randevu alınması gerekiyor.

İkametgah değişikliği ne kadar sürer?

İşte detaylar. Türkiye'nin neresine taşınma yaşanırsa yaşansın mutlaka yasal olarak ikametgah değişikliği bildirilmelidir. Bu bildirim süresi yaklaşık olarak 20 gün kadardır. Bu süre içerisinde bildirim işlemi yapılmazsa cezai işlem uygulanır.

Adres bildirmeme cezası nedir?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 50'nci maddesine göre, adres değişikliği bildirimi, 20 iş günü içerisinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde adres değişikliğini bildirmeyenlere 94,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Gerçeğe aykırı adres bildiriminde bulunanlara 1963,00 TL idari para cezası uygulanmaktadır.