Sebat etmek nedir TDK?

İçindekiler:

  1. Sebat etmek nedir TDK?
  2. Sebat din ne demek?
  3. Sebat etmek ne demek Osmanlıca?
  4. Sebahat ne demek TDK?
  5. An itibari ile nasıl yazılır?
  6. Islamda sebat ne demek?
  7. Diline pelesenk etmek ne demek?
  8. Ye se kapılmak ne demek?
  9. Azim ve sebat insanların en büyük yardımcısıdır ne anlama gelir?
  10. Sabahat mi Sebahat mi?
  11. An itibarı nasıl yazılır?
  12. Infak ne demek din kültürü?
  13. Kavm ne demek?
  14. Ismet ne demek din kültürü?
  15. Metanet ne demek fetanet ne demek?

Sebat etmek nedir TDK?

İlk olarak sebat etmek kelime grubu ele alındığında TDK üzerinden, 'sözünden ya da kararından dönmemek, bir işi sonuna kadar götürmek ve direnmek' şeklinde ifade edilmektedir.

Sebat din ne demek?

Dinde sebat etmek nedir? Sebat: Kararlı olma, sözde durma, ahde vefâ etme, bir konuda iyi düşündükten sonra verilen karardan dönmeme demektir. Sebat, ahlâkî faziletlerden biridir. Sebat ve metânet; herhangi bir konuda iyice düşündükten sonra verilen karardan asla bir daha dönmemek demektir.

Sebat etmek ne demek Osmanlıca?

sebat / sebât Kararlı olmak. Sözde durmak, ahde vefâ etmek. İman ve İslâmiyete hizmette, Allah'a ibadet ve taatta sâbit ve berkarar olmak. Bir meslekte, meşru bir kanaatte veya bir fikirde kararlı bulunmak, sağlamlık göstermek.

Sebahat ne demek TDK?

Yeni doğacak bebeğine Sabahat ismini vermeyi düşünenler, bu ismin ne anlama geldiğini araştırıyor. Sabahat isminin anlamı TDK'da yer alan bilgilere göre şu şekilde: Güzellik, yüz güzelliği.

An itibari ile nasıl yazılır?

TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda itibariyle kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "itibarıyla" şeklinde yazılır.

Islamda sebat ne demek?

Sebat: Kararlı olma, sözde durma, ahde vefâ etme, bir konuda iyi düşündükten sonra verilen karardan dönmeme demektir. Sebat, ahlâkî faziletlerden biridir. Sebat ve metânet; herhangi bir konuda iyice düşündükten sonra verilen karardan asla bir daha dönmemek demektir.

Diline pelesenk etmek ne demek?

Pelesenk, reçinesi de olan bir ağaç türüdür. Bu ağaçtan çıkarılan reçine yapışkandır. Bu nedenle diline pelesenk etmek deyimi, bir kelime ya da cümlenin dile yapışması anlamına gelir. Dilimize Arapçadan geçmiştir.

Ye se kapılmak ne demek?

Evhamlanmak. Az tehlike ihtimâli olsa çok korkmak.

Azim ve sebat insanların en büyük yardımcısıdır ne anlama gelir?

Azim ve Sebat İnsanların En Büyük Yardımcısıdır Sözünü Açıklayan Bir Deneme Kompozisyon. Azim ve sebat demek dayanıklılık ve sabretme başarısı demektir. İnsanda bu iki özellik de varsa başaramayacağı şey yoktur.

Sabahat mi Sebahat mi?

Sabahat / Sebahat, kız çocuklarına konmaktadır ve "Güzellik" anlamına gelmektedir.

An itibarı nasıl yazılır?

İTİBARIYLA MI İTİBARİYLE Mİ? TDK sitesinde sözlükten arama yaptığımızda itibariyle kelimesi sözlükte bulunmamaktadır. TDK'da kelimenin doğru yazımı "itibarıyla" şeklinde yazılır.

Infak ne demek din kültürü?

Dinî-ahlâkî bir terim olarak genellikle "Allah'ın hoşnutluğunu elde etme amacıyla kişinin kendi servetinden harcama yapması, muhtaçlara aynî ve nakdî yardımda bulunması" demektir. Bu bakımdan infak, farz olan zekâtı ve gönüllü olarak yapılan her çeşit hayrı içermektedir.

Kavm ne demek?

Sözlükte "aynı soydan gelen, töre, dil ve kültürleri bir olan insan topluluğu" anlamına gelen kavim (kavm) "ırk, millet" mânasında da kullanılır. ... Arap dilcileri, kavim kelimesini genellikle tekili olmayan topluluk ismi olarak değerlendirmişlerdir.

Ismet ne demek din kültürü?

İsmet sıfatı İslam'da, Peygamber Muhammed'in ve diğer peygamberlerin ilahi koruma sayesinde günahtan ve yanlıştan uzak olmasını ifade eder. Bu sıfat, Şiîlerin inancına göre On İki İmam ve Peygamber'in kızı Fatıma Zehra için de geçerlidir.

Metanet ne demek fetanet ne demek?

Peki, Fetanet ne demek? Din kültüründe kısaca fetanet kelimesinin anlamı konusunda merak edilenler. Değişik anlamları içermesi ile beraber genel olarak fetanet kelimesi dini anlamda ele alınır. Kökeni Arapça olan Metanet kelimesi, genel bir tanım açısından bakıldığı vakit üstün zeka şeklinde ifade edilmektedir.