Uyaptan dava takibi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Uyaptan dava takibi nasıl yapılır?
  2. UYAP vatandaşa nasıl girilir?
  3. UYAP Vatandaş Bilgi Sistemi nedir?
  4. Mahkeme günü nasıl öğrenilir?
  5. UYAP SMS tebligat yerine geçer mi?

Uyaptan dava takibi nasıl yapılır?

Uyap vatandaş portal üzerinden giriş yaptıktan sonra taraf olduğunuz dava, takip ve arabuluculuk dosyalarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Uyap vatandaş portala giriş yaptıktan sonra sol tarafta bulunan menüden “Dosya Sorgulama” sayfasına giriş yaparak uyap dosya sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz.

UYAP vatandaşa nasıl girilir?

Elektronik ortamda davalarını takip etmek isteyen vatandaşlarımız UYAP Vatandaş Portal Bilgi Sistemine https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp adresinden giriş yapabilmektedir. Bunun yanında E-Devlet şifreleriyle, mobil imza ile ya da Elektronik İmza ile de sisteme giriş sağlanabilmektedir.

UYAP Vatandaş Bilgi Sistemi nedir?

UYAP e-Vatandaş Bilgi Sistemi; vatandaşa kaliteli, güvenli, etkin hizmetlerin elektronik ortamda ve bürokratik engellere takılmadan kolayca sunulmasını, vatandaşın, adli mekanizmalara internet üzerinden erişmesini ve dosyası hakkındaki kapak bilgilerini öğrenmesini sağlamaktadır.

Mahkeme günü nasıl öğrenilir?

e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet'e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.

UYAP SMS tebligat yerine geçer mi?

Gönderilen SMS'ler bilgi amaçlı olup, tebligat niteliğinde değildir. ... Ancak aynı madde gereğince çağrı kağıdına bağlanan sonuçlar SMS ile bildirimlerde uygulanamayacaktır.