Türdeş kelimeler nedir?

İçindekiler:

  1. Türdeş kelimeler nedir?
  2. Fizik türdeş ne demek?
  3. Fizikte özdeş cisim ne demek?
  4. Türdeş olarak karıştırmak ne demek?
  5. Özgüleme ne anlama gelir?
  6. Özdeş fiilimsi ne demek?
  7. Karışımların özkütlesi sabit midir?
  8. Karışımın özkütlesi formülü nedir?
  9. Tıp dilinde homojen ne demek?
  10. Homojen ne de ek?
  11. Hasr etmek ne demek?
  12. Dinamometre özdeş midir?
  13. Fiilimsi nedir kısaca özet?
  14. Yapıca Özdeş ne demek?
  15. Su donarken özkütlesi değişir mi?

Türdeş kelimeler nedir?

i. (< tür+deş) [Doğrusu tür+daş'tır] yeni. Türleri bir olan, hemcins, mütecânis.

Fizik türdeş ne demek?

Fizik türdeş ne demek? Türdeş cisimler ise aynı türe ait, genel itibariyle bir birine benzeyen fakat küçük detaylarla bir birinden farklı cisimlerdir. Mesela çubuk ve masa 2 si de ağaçtan yapılmıştır ama kullanım amaçları farklıdır.

Fizikte özdeş cisim ne demek?

"Özdeşlik = identity" iki şeyin ölçümlenebilen her bakımdan tıpatıp aynı olmasına verilen bir isimdir ve bu kelimenin matematik dışında tam doğru kullanım alanı yoktur. Sözü edilen iki şeyin fiziksel dünyada karşı geldikleri bir nesne (fiziksel anlam) varsa özdeşlik bir ilüzyondur.

Türdeş olarak karıştırmak ne demek?

Homojen karışım ya da türdeş karışım, her yerinde aynı özellik gösteren karışımlardır.

Özgüleme ne anlama gelir?

Herhangi bir şeyin biri için tahsis edilmesi durumu olarak biliniyor. Herhangi bir ürünün bir kişiye tahsis edilmesi, özgüleme anlamını yansıtıyor.

Özdeş fiilimsi ne demek?

Fiilimsilerin türce Özdeş ne demek? Türce özdeş demek tür olarak aynı olan demektir. Fiilimsiler konusu için soruluyorsa fiilimsi çeşidi olarak aynı olan soruluyordur. ... Fiilimsiler, fiillerden türemiş olmakla birlikte bir fiil gibi çekimlenemeyen, cümlede isim, sıfat, zarf gibi görevlerde kullanılan sözcüklerdir.

Karışımların özkütlesi sabit midir?

Karışımın özkütlesi sabittir. Şekildeki K ve L musluklarından aynı anda sabit debili ve aynı sıcaklıkta özkütleleri d1 ve d2 olan sıvılar aksın. Bu durumda karışımın özkütlesi sabit olup değişmez.

Karışımın özkütlesi formülü nedir?

Özkütle formülü d=m/v şeklindedir.

Tıp dilinde homojen ne demek?

Tıp dilinde homojen ne demek? Homojen, matematik, fen ve tıp alanlarında sıklıkla duyulan bir terimdir. Genel anlamda, birbiriyle aynı veya yakın özellikteki maddeleri tanımlamak için kullanılmaktadır.

Homojen ne de ek?

Benzer Kelimeler. Homojen : Türdeş. Homojen tanımı, aynı veya birbirine yakın değerleri/nitelikleri içeren bir bütünlüğü tanımlamak için kullanılmaktadır. aynı veya birbirine yakın değerleri/nitelikleri içeren bir bütünlüğü tanımlamak için kullanılmaktadır.

Hasr etmek ne demek?

hasretmek. Yöneltmek, özgü kılmak.

Dinamometre özdeş midir?

Özdeş (aynı) iki dinamometreden birine 3N'luk, diğerine 5N'luk iki yük asıldığında 5N'luk yükün asılı olduğu dinamometredeki yay daha çok uzar. Çünkü bir yaya uygulanan kuvvet arttıkça, yayın uzama miktarı da artar. * Kullanılan yayın cinsine (türüne) bağlıdır.

Fiilimsi nedir kısaca özet?

Fiilimsiler, fiillere isim yapma ekleri getirilerek türetilen sözcüklerdir. Fiilden türetilen bu sözcükler cümlede; isim, sıfat ya da zarf olmak gibi çeşitli görevler üstlenebilirler. Fiilimsiler; tıpkı fiiller gibi olumsuzluk belirtebilirler, ancak bir fiilin çekimlendiği gibi çekimlenemezler.

Yapıca Özdeş ne demek?

» Her türlü nitelik bakımından eşit olan, ayırt edilmeyecek kadar benzer olan, aynı.

Su donarken özkütlesi değişir mi?

Bir maddenin özkütlesi, hal değişimi esnasında değişir. ... Fakat hal değiştirmeyen maddenin özkütlesi etkilenmez. Hacim. Erime ve buharlaşma esnasında maddelerin tanecikleri birbirinden uzaklaşır ve hacmi artar, donma ve yoğunlaşma için de tersi geçerlidir.