Curcumin nedir ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Curcumin nedir ne için kullanılır?
  2. Curcumin nedir içindekiler nelerdir?
  3. Kurkuminin faydaları nelerdir?
  4. Curcumin 500 nedir faydaları?
  5. Curcuma Longa ne işe yarar?
  6. Curcumin 750 mg ne işe yarar?

Curcumin nedir ne için kullanılır?

Çok eski dönemlerden bu yana özellikle sağlık konusunda kullanılan Curcumin (zerdeçal), Hint tıbbında kan temizleyici ve tonik olarak değerlendirilir. Aynı zamanda inflamasyon önleyici olarak yanık tedavisi ile beraber kesik ve yaralar için önemli kaynaklar arasında yer alır.

Curcumin nedir içindekiler nelerdir?

Curcumin, bitkinin yer altında bulunan kök ve saplarından elde edilen baharat çeşididir. Hindistan bölgesinde yıllardır şifa veren bitki olarak birçok sağlık probleminde kullanılmaktadır. Curcumin zerdeçalın sarı pigmentine verilen ad olarak bilinmektedir. Zencefil bitkisinin çiçeklerinde bulunur ve köri de kullanılır.

Kurkuminin faydaları nelerdir?

Zerdeçal Kurkumin takviyelerinin faydaları
  • Fonksiyonel Tıp ve Medikal Estetik Hekimi Uzm. ...
  • 1) Artrit ve Eklem Ağrısına Yardımcı Olur. ...
  • 2) Kronik Enflamasyonu Azaltır. ...
  • 3) Kilo Vermeye Yardımcı Olur. ...
  • 4) Cilt Sağlığını İyileştirir. ...
  • 5) Doğal Kan Sulandırıcı ...
  • 6) Hastalık ve Kronik Durumlarla Mücadeleye Yardımcı Olur.
Daha fazla öğe...

Curcumin 500 nedir faydaları?

Metabolizmanın düzenlenmesine yardımcı olarak vücutta yağ yakımının sağlanmasına etki eden curcumin 500, tamamen doğal içeriklerden meydana gelmiş bir karışımdır. Kavrulmuş zerdeçal içeren bu kür, vücutta yağ yakımının gerçekleşmesine engel olan parazitlerin atılmasına yardımcı olur.

Curcuma Longa ne işe yarar?

Zerdeçalın içerisinde bulunan curcumin maddesi yağ yakımına yardımcı olan safranın akışına destek olur. Bu sebeple sindirim ve hazım sorunları için de oldukça etkili bir baharattır.

Curcumin 750 mg ne işe yarar?

Curcumin Ne İşe Yarar? Doğal bileşenlere sahip olan curcumin, vücutta su toplayarak ödem meydana getiren ve şişkinlik yaratan etkilerin giderilmesine destek olmaktadır. Tokluk etkisi meydana getirerek gün içerisinde daha az yemek tüketmeyi sağlamaktadır.