Dürüst olmak neyi gerektirir?

İçindekiler:

  1. Dürüst olmak neyi gerektirir?
  2. Doğruluk ve dürüstlük ne demek?
  3. Dürüstlük ve doğruluk ilkesi nedir?
  4. Dürüst bir insan ne demek?
  5. Özerkliğe saygı ilkesi nedir?
  6. Özerklik ilkesi ne demek?
  7. Hasta özerkliği ne demek?
  8. Tüm tıbbi müdahalelerin temel ilkesi nedir?

Dürüst olmak neyi gerektirir?

"Dürüst olmak" doğruluğu benimsemek ve doğru olmak demektir. Dürüstlük, özde, sözde, yaşayışta doğru ve tutarlı olmayı gerektirir. Özde, sözde ve yaşamda dürüstlük insanın içinin ve dışının bir olmasıdır. Kişi, düşündüğü ve inandığı neyse, onu söylemeli, onu yapmalıdır.

Doğruluk ve dürüstlük ne demek?

Doğruluk, gerçeği söylemek, yani sözlerimizi gerçeğe uydurmaktır, dürüstlük ise gerçeği sözlerimize uydurmaktır. Dürüst insanların hem bedeni hem de ruhu rahattır. ... Kişi bu konuda ya kendini daha da geliştirir ya da dürüstlüğünü kaybeder.

Dürüstlük ve doğruluk ilkesi nedir?

Doğruluk; doğru sözlülük ve güvenirliğe işaret eden bir kavramdır. Etik davranış, başkaları ile ilişkilerde dürüst olmayı ve içtenliği gerektirir. ... İş hayatı içerisinde doğru davranış biçimlerini uygulamak, dürüst, adil, eşit ve tarafsız olmak, yalan söylememek meslek etiğinin temel ilkelerindendir.

Dürüst bir insan ne demek?

Dürüstlük; doğru olma, özü sözü bir olma, gerçeği gizlememe, içi dışı bir olma, bilineni ve inanılanı olduğundan daha farklı göstermeme gibi söylemlerle ifade edilebilen insani bir değerdir.

Özerkliğe saygı ilkesi nedir?

Ortaya çıkan yeni durumda hekim, hastasının yalnızca tıbbi yönden yararını öngörmeyecek; ona özerk bir kişi olmasından kaynaklanan haklarını da kullanabilme fırsatı tanıyacaktır ki, bu olgu “özerkliğe saygı ilkesi” olarak tanımlanmaktadır.

Özerklik ilkesi ne demek?

Özerklik ilkesi; kişinin kendisi hakkındaki kararları bağımsız bir şekilde verebilmesi ile ilgilidir. Kişi hasta da olsa kendi geleceğiyle ilgili bağımsız karar verme hakkına sahiptir. Tıbbi uygulamalarda onun bu hakkına saygı duymak gerekir.

Hasta özerkliği ne demek?

Hasta özerkliği, hastaya daha geniş ve isteğe uygun sağlık hizmeti alma olanağı sunarken, hasta güvenliği, hastanın talep ettiği sağlık hizmetlerinde olası zarar görme riskini en aza indirmeyi amaçlamaktadır.

Tüm tıbbi müdahalelerin temel ilkesi nedir?

Tıbbi müdahale, sağlığı korumak ve sürdürmek gibi bir amaca dayalı olsa da, esasında kişilik sahibi bir varlık olan insanın vücut bütünlüğüne yönelmektedir. İlke olarak, insan sağlığına ve vücut bütünlüğüne yönelen her türlü müdahale, kişilik haklarının hukuka aykırı olarak ihlali sayılır.