VALTREX nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. VALTREX nedir ne işe yarar?
  2. VALTREX ne kadar kullanılır?
  3. VALTREX 1000 mg kaç saatte bir alınır?
  4. Valasiklovir krem ne ise yarar?
  5. Zovirax krem nasıl kullanılır?
  6. Aklovir tablet nasıl kullanılır?
  7. Zostex nasıl kullanılır?
  8. Zovirax kaç yaş?
  9. Asiviral 400 mg tablet ne işe yarar?
  10. Aklovir şurup kaç gün kullanılır?
  11. Aklovir ne işe yarar?
  12. Zostex ne işe yarar?

VALTREX nedir ne işe yarar?

VALTREX, zonaya bağlı ağrının süresini ve hastalarda görülme oranını azaltarak, ağrının giderilmesini hızlandırır. VALTREX deri ve mukoz membranların Herpes simplex enfeksiyonlarının tedavisinde (genital herpes dahil) kullanılır.

VALTREX ne kadar kullanılır?

VALTREX, uçuk tedavisinde kullanıldığı durumda; 12 saat ara ile günde 2 kez 2'şer tablet alınmalıdır. Bu tedavi sadece 1 gündür.

VALTREX 1000 mg kaç saatte bir alınır?

Yetişkinler: Herpes zoster enfeksiyonlarının tedavisi :1000mg valasiklovir (1 VALTREX 1000 mg tablet), günde 3 kez, 7 gün süre ile alınmalıdır. Yetişkinler: 500 mg valasiklovir (VALTREX 500 mg tablet) günde 2 kez alınmalıdır.

Valasiklovir krem ne ise yarar?

En yaygın olarak kullanılan antiviral ilaçlarlardan birisidir, öncelikle Herpes simpleks virüs enfeksiyonları tedavisinde kullanılır, bunlar arasında varisella (suçiçeği) ve herpes zoster (zona) tedavisi de yer alır.

Zovirax krem nasıl kullanılır?

ZOVRAX'ı, günde 5 kez, gece dozu atlanmak suretiyle yaklaşık 4 saatlik aralıklarla uygulayın ZOVRAX'ı belirtilerin veya enfeksiyonun başlamasından sonra mümkün olduğu kadar erken hasarlı bölgeye uygulayın (kızarıklık veya hastalığın başlayacağına dair sezgi).

Aklovir tablet nasıl kullanılır?

Suçiçeği ve zona; 800 mg AKLOVİR günde 5 kez, yaklaşık 4 saat arayla, gece dozu atlanarak alınmalıdır. Tedavi 7 gün sürmelidir. Ağır bağışıklık yetersizliği olan hastalarda; 800mg AKLOVİR günde 4 kez, yaklaşık olarak 6 saatlik aralıklarla alınmalıdır. Uygulama yolu ve metodu: Ağızdan alınır.

Zostex nasıl kullanılır?

Uygulama yolu ve metodu: ZOSTEX yiyeceklerle birlikte veya aç karnına alınabilir. Tablet, bütün olarak yeterli miktarda sıvı ile, örneğin su, yutularak alınır. ZOSTEX tabletinizi hergün aynı saatlerde alınız.

Zovirax kaç yaş?

Pediyatrik popülasyon: 3 ay ile 12 yaş arasındaki çocuklarda ve infantlarda ZOVİRAX dozu vücut yüzeyi alanına göre hesaplanır.

Asiviral 400 mg tablet ne işe yarar?

ASİVİRAL®, deri enfeksiyonlarında (uçuk), suçiçeğinde, zonada (Sinir iltihabına bağlı ağrılı bir deri hastalığı), AIDS ve kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemi yetersizliği olan hastaların tedavisinde kullanılır.

Aklovir şurup kaç gün kullanılır?

bozukluğu olan hastalarda doz iki misline, 400 mg'a çıkarılabilir. Suçiçeği ve zona; 800 mg AKLOVIR günde 5 kez, yaklaşık 4 saat arayla, gece dozu atlanarak alınmalıdır. Tedavi 7 gün sürmelidir. Ağır bağışıklık yetersizliği olan hastalarda; 800mg AKLOVIR günde 4 kez, yaklaşık olarak 6 saatlik aralıklarla alınmalıdır.

Aklovir ne işe yarar?

Ciltteki kaşıntıyı, kızarıklığı kesen, ödemi iyileştiren bu mucizevi krem; egzamaya eşlik eden tahrişi önlüyor.

Zostex ne işe yarar?

ZOSTEX etkin madde olarak brivudin içerir. ZOSTEX antiviral etkiye sahiptir ve zonaya neden olan virüsün (varicella-zoster virüsü) çoğalmasını durdurur. ZOSTEX, immün sistemi (vücudun bağışıklık sistemi) normal olan erişkinlerde zonanın (herpes zoster) erken dönem tedavisinde kullanılır.