Araba Sevdası romanının konusu nedir?

İçindekiler:

  1. Araba Sevdası romanının konusu nedir?
  2. Araba Sevdası kaç yaş için?
  3. Araba sevdası Hangi yayınevi?
  4. Araba Sevdası kitap kaç sayfa?
  5. Araba Sevdası hangi edebi akımdan etkilenmiştir?

Araba Sevdası romanının konusu nedir?

Kitap sıradan bir aşk hikâyesini anlatmakla beraber, dönemin gerçeklerine ayna tutar. Recaizade Mahmut Ekrem Bey kendisi ile ilgili bir özeleştiri de yapar satır aralarında. ... Araba Sevdası göstermelik bir aşk hikâyesi ekseninde dönemin üst tabakasının yaşantısını eleştiren önemli bir eserdir.

Araba Sevdası kaç yaş için?

Araba Sevdası, Batı hayranlığının arttığı bir dönemin toplumu ve sosyal yapısıyla ilgili önemli eleştirilerin yapıldığı güçlü bir romandır. Bu üründen 468 adet satın alınmıştır. İlgili Kategoriler: Kitap Çocuk Kitapları 6-12 Yaş Hikaye, Roman & Masal.

Araba sevdası Hangi yayınevi?

Can Yayınları'nın Miras dizisinden çıkan Araba Sevdası açıklamalı orijinal metin ve günümüz Türkçesiyle iki cilt halinde yayına hazırlanırken romanın 1898'deki ilk baskısı esas alınmıştır.

Araba Sevdası kitap kaç sayfa?

Araba Sevdası / 100 Temel Eser
Yayın Tarihi:20.11.2013
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:224
Cilt Tipi:Karton Kapak
Kağıt Cinsi:Kitap Kağıdı
2 satır daha

Araba Sevdası hangi edebi akımdan etkilenmiştir?

Recaizade Mahmut Ekrem, 1896 yılında yazdığı “Araba Sevdası” adlı tek romanı ile gerçekçi (realist) roman akımının öncülerinden biri oldu. Edebiyat tarihimizin dönüm noktası olarak kabul edilen Araba Sevdası romanı, bin sekiz yüzlerde İstanbul'un sosyete ve sefahat yaşamını konu alan bir romandır.