Sözleşmeli er başvuru kimler başvurabilir?

İçindekiler:

  1. Sözleşmeli er başvuru kimler başvurabilir?
  2. Sözleşmeli er başvuru 2021 ne zaman bitiyor?
  3. Kimler er olabilir?
  4. Jandarma olmak için kaç yaş sınırı?
  5. Sözleşmeli er olmak için lise mezunu şart mı?
  6. Herkes sözleşmeli er olabilir mi?

Sözleşmeli er başvuru kimler başvurabilir?

Lisans düzeyinde mezunlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 27 yaşından büyük olmamak, Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk günü itibariyle 32 yaşından büyük olmamak, tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için başvuru yapılan yılın ocak ayının ilk ...

Sözleşmeli er başvuru 2021 ne zaman bitiyor?

Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Temini faaliyeti; a. 08 Şubat-22 Mart 2021 tarihleri arasında Personel Temin Dairesi Başkanlığı Cebeci/ANKARA yerleşkesinde, b. 29 Mart-16 Nisan 2021 tarihleri arasında MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Mamak/ANKARA yerleşkesinde icra edilecektir.

Kimler er olabilir?

Hali hazırda sadece sözleşmeli erbaş ve er istihdamının yasal alt yapısı yürürlüğe girmiş olup, ilan ve duyuru süreci yönetmelik sonrasında olacaktır. Kanunun 3. maddesine göre, en az ilköğretim veya yurtdışındaki dengi okul mezunu olup askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlar sözleşmeli er olabilir.

Jandarma olmak için kaç yaş sınırı?

Yasal Dayanak: Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Eğitim Merkezi Komutanlığı Temin Yönetmeliği. b. Yaş Şartı: Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle 27 yaşını, lisansüstü öğrenimini tamamlamış olanlar için 32 yaşını bitirmemiş olmak.

Sözleşmeli er olmak için lise mezunu şart mı?

Başvuru şartları ve sayfası... MSB 2021 yılı sözleşmeli er alım ilanını yayınladı. Yayınlanan duyuruda son başvuru tarihi belirtilmemiş olup, 25 yaşını bitirmemiş ve en az ilköğretim mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek.

Herkes sözleşmeli er olabilir mi?

En az ilköğretim mezunu olan herkes, sözleşmeli er olabilir. Askeri öğrencilikle alakası olan bireyler, sözleşmeli er olarak hizmet verebilir.