Argan yağı yüze sürülür mü?

İçindekiler:

  1. Argan yağı yüze sürülür mü?
  2. Argan yağı yüz maskesi nasıl yapılır?
  3. Argan yağı ne işe yarar Nerelerde Kullanılır?
  4. Argan yağı kirpik uzatır mı?
  5. Jojoba yağı tüylenme yapar mı?
  6. Argan yağı ciltte ne işe yarar?

Argan yağı yüze sürülür mü?

Argan Yağı gün içinde ya da gece yatmadan önce yüze uygulanabilir. Parmağınızın ucuna birkaç damla Argan Yağı damlatın ve parmaklarınızı birbirine sürterek yağın biraz ısınmasını sağlayın. Parmaklarınızla tüm yüz bölgenize nazikçe masaj yaparak Argan Yağını yüzünüze uygulayın.

Argan yağı yüz maskesi nasıl yapılır?

Kendi maskenizi yapmak için; bir yemek kaşığı limon suyu, 3 çay kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı bal ve 3 damla argan yağını karıştırabilirsiniz. Ardından temiz ve kuru cildinize sürüp 10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Argan yağı ne işe yarar Nerelerde Kullanılır?

Daha çok cilt ve saç bakımında kullanılmakta olan argan yağı, tırnaklar ve vücut içinde besleyici özelliğe sahiptir. Saçların daha parlak ve sağlıklı olmasına yardımcı olurken saç kırıklarının oluşmasını da engeller. Argan yağı cildiniz için etkili ve yararlı bir nemlendiricidir.

Argan yağı kirpik uzatır mı?

Argan yağının saçları besleyen antioksidan ve vitaminleri, kaş ve kirpiklerin de doğal bir şekilde yenilenmesine yardımcı olur. Antioksidanlar kan dolaşımını hızlandırma özellikleri sayesinde kirpiklerin güçlenerek uzamasını sağlarlar.

Jojoba yağı tüylenme yapar mı?

Bu yağın ciltte kullanımı ile ilgili olarak en çok endişe edilen konulardan biri, “Jojoba yağı tüylenme yapar mı” olsa da araştırmalara göre jojoba yağının böyle bir etkisi gözlenmemiştir. Jojoba yağı, egzama tedavisinde de kullanılabilen doğal bir yağdır.

Argan yağı ciltte ne işe yarar?

Argan yağının cilde olan faydaları; içerisinde bulunan vitaminler ve omega ile kırışıklıklara meydan okuyan bu yağ, aynı zamanda cildi mükemmel bir şekilde nemlendiriyor. Yaralara iyi geldiği için akne, sivilce, egzama gibi cilt rahatsızlıklarını tedavi etmede çok başarılı.