Bülbülü Öldürmek ne hakkında?

İçindekiler:

  1. Bülbülü Öldürmek ne hakkında?
  2. Bülbülü Öldürmek hangi edebi akımdır?
  3. Bülbülü Öldürmek scout kız mı?
  4. Bülbülü Öldürmek kitabının devamı var mı?
  5. Harper Lee romanının adı nedir?

Bülbülü Öldürmek ne hakkında?

1960 yılında yayınlandığından bu yana bütün edebiyatseverlerin gönlünde özel bir yer edinen, Pulitzer ödüllü Bülbülü Öldürmek Amerika'nın güneyinde yaşanan ırkçılığı ve eşitsizliği bir çocuk kahramanın, Scout Finch'in gözünden anlatıyor.

Bülbülü Öldürmek hangi edebi akımdır?

Bülbülü Öldürmek
To Kill a Mockingbird
Dilİngilizce
TürRoman
Yayım11 Temmuz 1960
YayımcıJ. B. Lippincott & Co.
4 satır daha

Bülbülü Öldürmek scout kız mı?

Bülbülü Öldürmek okurları için kitabın tadı yıllar boyunca damakta kalmıştır. Nasıl kalmasın ki; altı yaşında bir kız çocuğu olan Scout, abisi Jem, avukat babası Atticus ve ev işlerinde yardımcıları Calpurnia ile adalet, özgürlük ve eşitlik konusunda tüm dünyaya ders verecek bir yaşam sürerler.

Bülbülü Öldürmek kitabının devamı var mı?

ABD'li ünlü romancı Harper Lee, tek eseri olan "Bülbülü Öldürmek"ten 50 yıl sonra ikinci bir kitap basacağını açıkladı. O kitap, ünlü romanın devamı niteliğinde olacak. Yeni romanın ismi: "Git Bekçiyi Ayarla".

Harper Lee romanının adı nedir?

Birkaç kısa hikâye yazan Lee, 1960 yılında ünlü Bülbülü Öldürmek romanını yazdı. Yazarın tek romanı olan bu eser çok başarılı bulundu, büyük başarı kazandı ve filme çekildi. Ancak Harper Lee bir daha roman yazmadı. Bülbülü Öldürmek ilk yayımlandığında satış rekorları kırdı ve yazarını kısa sürede üne kavuşturdu.