Gece yatmadan önce hangi zikir çekilir?

İçindekiler:

  1. Gece yatmadan önce hangi zikir çekilir?
  2. Allahümme Bismike Emütü ve AHYA ne zaman okunur?
  3. Peygamber Efendimiz gece yatmadan önce ne yapardı?
  4. Yatmadan önce ne deriz?

Gece yatmadan önce hangi zikir çekilir?

Uyumadan önce sabah ve akşam zikirleri her zaman için düzenli okunmalıdır. Okunuşu; Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke.

Allahümme Bismike Emütü ve AHYA ne zaman okunur?

Yatarken okunacak duaları sizler için araştırdık. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) buyurdu ki: "Bir kimse yatağa girince sağ tarafına dönüp sağ elinin sağ yanağının altına koyarak, şu duâyı okusun; 'Bismike, Allâhümme emûtü ve ahya = Allah'ım, senin ismini an. "Yatağına yatmak istediğin zaman namaz abdesti gibi abdest al.

Peygamber Efendimiz gece yatmadan önce ne yapardı?

Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam, yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur avucuna üfler ve vücuduna mesh ederdi. Yatsı namazı sonrası Amenerrasulü ve Mülk suresini okurdu.

Yatmadan önce ne deriz?

Yatmadan önce okunacak dualar Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke. Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte. Türkçe Meali; Allah'ım!