Bayındır yapmak nedir?

İçindekiler:

  1. Bayındır yapmak nedir?
  2. Bayındır tarihte ne demek?
  3. Bayındır Nedir sosyal bilgiler?
  4. Bir ülkenin bayındır hale gelmesi ne demek?
  5. Boyunduruk mu boyunduruk mu?
  6. Bayındırlık faaliyeti ne demek?
  7. Bayındır mamur ne demek?
  8. Boyunduruk ne demek tarih?
  9. Boyunduruk kurmak ne demek?
  10. Imar ve bayındırlık ne demek?

Bayındır yapmak nedir?

Bir bölgenin, belirli bir imar planı tasarlanarak konut ve yatırım yapmak için uygun hale getirilmesine bayındır hale getirme denir.

Bayındır tarihte ne demek?

Bayındır, bunun yanı sıra tarihte yer alan büyük bir Türk boyunun da ismidir. Bayındır Kelimesinin Sözlük Anlamı Nedir? 1. Bir şeyin gelişmesi, güzelleşmesi, hayat şartları için uyumlu olması, üzerinde çalışılmış olması.

Bayındır Nedir sosyal bilgiler?

Bayındır işlevi bulunan ve insanların faydalanması amacıyla herhangi bir çevre veya soyut ortamı en iyi şekilde düzenlemek geliştirmek demektir. ... İnsanlar için doğal çevrenin oluşturulması ve güzelleştirmesi faaliyetlerinin tümüne bayındırlık faaliyetleri denilmektedir.

Bir ülkenin bayındır hale gelmesi ne demek?

Bir bölgenin, belirli bir imar planı tasarlanarak konut ve yatırım yapmak için uygun hale getirilmesine bayındır hale getirme denir.

Boyunduruk mu boyunduruk mu?

Boyunduruk sözcüğü pek çok dilde baskı rejimi veya hakimiyet altında olma anlamında mecazi olarak kullanılır. Direksiyon tipi uçak kumanda kolları, benzerliğinden dolayı boyunduruk olarak adlandırılır.

Bayındırlık faaliyeti ne demek?

Bayındırlık; herhangi bir bölgenin veya yerleşim yerinin mevcut halinden daha güzel olması, gelişmesi ve yaşam standartlarının yükselmesi amacıyla yapılan belirli faaliyetleri uygulayan birime denir.

Bayındır mamur ne demek?

1. Gelişip güzelleşmiş, bayındır duruma gelmiş, şenlikli: N'ola ma'mûr ise feyz ile Gālib arş-ı a'zamdan / Dilimdir taht-gâh-ı Hüsrev-i zîşân-ı istiğnâ (Leskofçalı Gālib).

Boyunduruk ne demek tarih?

Boyunduruk ne demek tarih? a. 1. Zulüm ve zorbalık baskısı, esaret: “Şark milletleri, zalimlerin boyunduruğu altında, uzun zamandan beri cehaletin karanlığına çömelerek yaşadılar.” -P. ... Safa. 5. sp.

Boyunduruk kurmak ne demek?

Esir düşmek, emir ve baskı altına girmek, başkasının egemenliği altına girmek boyunduruk altına girmek biçiminde ifade edilir.

Imar ve bayındırlık ne demek?

Bunun yanında bayındır kelimesinin sözcük tanımına bakıldığında, “Hayat şartlarının daha uygun duruma getirilmesi için üzerinde çalışılmış, bakımlı ve imar edilmiş yer” olarak karşımıza çıkmaktadır.