Su kirliliği nedir araştırma?

İçindekiler:

  1. Su kirliliği nedir araştırma?
  2. Organik sıvılar su kirliliğine neden olur mu?
  3. Organik kirlilik nedir?
  4. Organik sıvılar nedir?

Su kirliliği nedir araştırma?

Su kirliliği; göl, nehir, okyanus, deniz ve yeraltı suları gibi su barındıran havzalarda görülen kirliliğe verilen genel addır. Her çeşit su kirliliği, kirliliğin bulunduğu havzanın çevresinde veya içinde yaşayan tüm canlılara zarar verdiği gibi, çeşitli türlerin ve biyolojik toplulukların yok olmasına ortam hazırlar.

Organik sıvılar su kirliliğine neden olur mu?

Sulara ve denizlere geçen maddeler okside edilebilir cinsten iseler (mesela organik maddeler) sudaki erimiş oksijeni yakacaklarından sudaki hayat şartlarını zorlaştırırlar. Genellikle organik maddeler oksijenle tahrip edilip zamanla parçalanırlar ve hüviyetlerini kaybedip zararsız hale gelirler.

Organik kirlilik nedir?

Kalıcı organik kirleticiler (KOK), doğada uzun süre bozulmadan kalabilen, uzun mesafeler boyunca taşınan, yağ dokuda birikme özelliği olan ve aynı zamanda çevre ve insan sağlığı üzerinde yüksek risk taşıyan kimyasallardır.

Organik sıvılar nedir?

Kimya endüstrisinde, genellikle uçucu organik maddeler olarak adlandırılan organik sıvılar, saf kimyasallardan veya benzer buhar basınçlarına sahip kimyasal karışımlardan oluşur. ... Organik sıvı depolama tesislerinde düşük basınçlı (atmosferik) olarak kullanılan iki temel tank tasarımı kullanılmaktadır.