IIS nasıl kurulur?

İçindekiler:

  1. IIS nasıl kurulur?
  2. Http IIS nedir?
  3. ISS 10.0 nedir?
  4. IIS 8 nedir?
  5. C# ile asp net nedir?
  6. IIS e nasıl girilir?
  7. IIS de php nasıl çalıştırılır?
  8. Inetpub ne işe yarar?
  9. Internet Information Services nerede?
  10. ISS nedir ne işe yarar?
  11. IIS Application Pool nedir?
  12. IIS Logging nedir?
  13. ASP net nedir nerelerde kullanılır?
  14. ASP net nedir ne işe yarar?
  15. Windows web Deploy Nedir?
  16. PHP uzantılı dosyalar nasıl açılır?

IIS nasıl kurulur?

ISS aktivasyonu için izlemeniz gereken birkaç adım bulunmaktadır. Başlat > Denetim Masası > Programlar > Windows Özelliklerini Aç/Kapat ve açılan pencereden Internet Information Services seçeneğini işaretleyin. Bu seçeneği işaretledikten sonra tamam veya ok düğmesine basmanız yeterli olacaktır.

Http IIS nedir?

ISS: Web sayfalarının yayınlanmasını ve web uygulamalarının çalışmasını sağlayan, istemcilerden HTTP ve ftp üzerinden gelen talepleri microsoft windows sunucu tabanlı işletim sistemlerinde karşılayan birim Internet Information Services (IIS)'dir.

ISS 10.0 nedir?

Internet Information Services (IIS) 10.0 Express, IIS'nin geliştiriciler için iyileştirilmiş ücretsiz, basit ve kendi içinde sürümüdür. IIS 10.0 Express, web sitelerini geliştirmek ve test etmek için en güncel IIS sürümünün kullanılmasını kolaylaştırır.

IIS 8 nedir?

IIS 8 Website Yayınlama - Fusion Fusion ile Online Destek Sistemi Yazılımı IIS nedir? IIS Microsoft Windows tabanalı işletim sistemleri için kullanılan web sunucudur(server). IIS Windows sistemlerinde web tabanlı projelerin geliştirilip yayınlanabilmesi için gerekli bir altyapıdır.

C# ile asp net nedir?

ASP.NET, Microsoft tarafından oluşturulan, Windows üzerinde çalışan ve 2000'lerin başında başlatılan açık kaynaklı, sunucu tarafı bir web uygulama çerçevesidir. ASP.NET, geliştiricilerin web uygulamaları, web hizmetleri ve dinamik içerik odaklı web siteleri oluşturmasına olanak tanır.

IIS e nasıl girilir?

Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır.

IIS de php nasıl çalıştırılır?

IIS Üzerinde PHP Çalıştırmak
  1. IIS servisini açınız, boş bir yere sağ tıklayınız, Yeni Web Platformu Bileşenlerini Al sekmesini seçiniz. ( ...
  2. Free Download butonuna tıklayarak dosyayı serverimize indirelim.
  3. İndirdiğimiz dosyayı çalıştıralım.
  4. Biraz bekledikten sonra kurulum tamamlanacaktır.
Daha fazla öğe...

Inetpub ne işe yarar?

Internet Bilgi Servislerin aktif edilmesinde oluşan klasör genellikle web tabanlı uygulamaları geliştirilmesi ve test etmek için kullandığımız servisin bir parçasıdır.

Internet Information Services nerede?

Start (Başlat) >> Control Panel (Denetim Masası) >> Administrative Tools (Yönetimsel Araçlar) >> IIS Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yolu izlenerek IIS yönetim arayüzü açılır.

ISS nedir ne işe yarar?

Genellikle İnternet Servis Sağlayıcısı (ISS), bir ücret karşılığında İnternet'e erişimi sağlayan bir şirkettir. Bir internet servis sağlayıcısına bağlanmanın en çok kullanılan yöntemi geniş bant bağlantısı (DSL veya kablosuz)ya da telefon hattı (çevirmeli) kullanmaktır.

IIS Application Pool nedir?

Application Pool Nedir Application Pool IIS 6.0 sürümü ile birlikte gelen ve güvenlik, kaynak kullanımı, erişim yetkisi gibi sebepler nedeniyle aynı sunucuda bulunan farklı web uygulamalarının birbirinden farklı 'havuz'larda tutulmasını yani biribirlerinden izole edilmesini sağlayan kavramdır.

IIS Logging nedir?

IIS server, web sitemize yapılan soruları, cevaplamak için belli bir log dosyasında tutmaktadır. ... Buna bağlı olarak IIS server da gelen istekler doğrultusunda kendi loglarını tutmaktadır. Log dosyası sayesinde web sayfamıza hangi ip ile, ne zaman, hangi metot ile ve hangi adrese gelindiğini loglar üzerinde görebiliriz.

ASP net nedir nerelerde kullanılır?

Asp.net web uygulama geliştirme (framework) çatısıdır. Microsoft' un geliştirmiş olduğu klasik ASP' nin üzerinde önemli geliştirmeler yapılarak oluşturulmuştur. Asp.net modern bir teknolojidir ve web sayfaları, web uygulamaları ve XML web servisleri hazırlanmasına olanak sağlar.

ASP net nedir ne işe yarar?

ASP.NET (Active Server Pages: Aktif Sunucu Sayfaları); dinamik web sayfaları, web uygulamaları ve XML tabanlı web hizmetleri oluşturulmasını sağlayan, Microsoft tarafından geliştirilmiş bir kodlama dilidir. ASP.NET, Microsoft'un uygulama geliştirme platformu olan .

Windows web Deploy Nedir?

Nedir? Web Deployment Tool basitçe web sitesnizi IIS üzerinde yüklemenizi, paketlemenizi ve yönetmenizi sağlayan IIS extension'ıdır. Visual Studio 2010'un one-click Publish özelliği ile entegre çalışabilir ve web uygulamalarınızı tek harekette uzak sunucuya gönderip yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

PHP uzantılı dosyalar nasıl açılır?

Dosyanın yer aldığı bölüme git, sonra PHP dosyasını seçmek için üzerine tıkla. Open (Aç) düğmesine tıkla. Bu düğme, pencerenin sağ alt köşesinde yer alıyor. Üzerine tıklandığında BBEdit'te PHP dosyası açılacaktır.