Bozulmuş Kızlık zarı dışarıdan bakılınca görülür mü?

İçindekiler:

  1. Bozulmuş Kızlık zarı dışarıdan bakılınca görülür mü?
  2. Kizlik Zari aynadan nasil gorunur?
  3. Ayna ile kızlık zarı görülür mü?
  4. Bekaretin ne zaman bozulduğu belli olur mu?
  5. Bakirelik hangi testlerde belli olur?

Bozulmuş Kızlık zarı dışarıdan bakılınca görülür mü?

Hayır. Kızlık zarını incelemek için dışarıdan baktığınızda görmeniz pek mümkün değildir. Çünkü kızlık zarı 2-3 cm içeride kalmaktadır. Özellikle kilolu bayanlarda cilt altı yağ dokusunun kalınlığından ötürü kızlık zarı (hymen) daha derinlerde 4-5 cm içeride olabilmektedir.

Kizlik Zari aynadan nasil gorunur?

Kızlık zarı ayna ile görülür mü? Yukarıdan bahsedilen nedenle, ayna karşısında kişinin kendi ya da uzman olmayan bir başka kişi tarafından kızlık zarını ayna ile görmesi, diğer dokulardan ayırt etmesi ve muayenesi mümkün değildir.

Ayna ile kızlık zarı görülür mü?

Kızlık zarının anatomik olarak çok önde olmadığını bilmelisiniz. Yani dışardan kızlık zarı görünemez. Ya da ayna karşısına geçerek kızlık zarınızı göremezsiniz. Kızlık zarını görebilmek için dış ve iç dudaklar sağa ve sola aynı zamanda da öne çekilerek görünür hale getirilir.

Bekaretin ne zaman bozulduğu belli olur mu?

Eğer kızlık zarının yırtılması durumu 7 – 10 gün içindeki bir süreçte gerçekleşmişse; bu zar yırtılması durumu saptanabilmektedir. Ancak belirtilmekte olan bu süreden daha uzun bir süre geçmişse ne zaman yırtıldığı konusunda bir tahminde bulunmak mümkün değildir.

Bakirelik hangi testlerde belli olur?

Bekaret kan, idrar, röntgen, ultrason, bilgisayarlı tomografi ya da manyetik rezonans görüntüleme gibi tetkik ve testlerle belli olmaz. Kızlık zarı zaten muayene sırasında dışarıdan görülebilen bir yerde olduğu için doğrudan gözle değerlendirilebilir.