Anasayfa mı Ana Sayfa mı?

İçindekiler:

  1. Anasayfa mı Ana Sayfa mı?
  2. Anadil ayrı mı yazılır bitişik mi?
  3. Ana sütü nasıl yazılır TDK?
  4. Anasayfa birleşik mi?
  5. Her ana nasıl yazılır?
  6. Yan etki nasıl yazılır TDK?
  7. Ana vatanı nasıl yazılır?

Anasayfa mı Ana Sayfa mı?

İşte Türk Dil Kurumuna göre ana sayfa kelimesinin doğru yazımı... ANA SAYFA NASIL YAZILIR,ANA SAYFA MI, ANASAYFA MI? TDK sitesinde sözlükten arama yapıldığında kelimenin, "Ana sayfa" şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Yani Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "Ana sayfa"dır.

Anadil ayrı mı yazılır bitişik mi?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Anadil şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Ana dil şeklinde olmalıdır.

Ana sütü nasıl yazılır TDK?

“Anamın sütü bana nasıl helal ise bu da sana öyle helal olsun…” manasında kullandığımız tabir Atasözleri ve Deyimler Sözlüğü'nde şöyle geçiyor: “Ananın (anasının) ak sütü gibi (helal olsun).” Sözün doğrusu şöyle olacaktır: “Anamın (anasının) ak sütü gibi (helal olsun).”

Anasayfa birleşik mi?

Sitedeki diğer bölümlere ulaşmak için bu sayfa kullanıldığından ''Ana Sayfa'' olarak tanımlanmıştır. Dil bilgisi kurallarına göre Türkçedeki tüm tamlamalar ayrı, birleşik isimler ve kaynaşmış kelimeler ise bitişik yazılır. Bu kelime de bir tamlama olduğu için ayrı yazılması gerekir.

Her ana nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Heran şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Her an şeklinde olmalıdır.

Yan etki nasıl yazılır TDK?

Yan etki mi?” yoksa “Yanetki mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Yanetki şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Yan etki şeklinde olmalıdır.

Ana vatanı nasıl yazılır?

TDK'ya Göre Ana Vatan Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Türkçede ''ana'' ile başlayan kelimelerin tamamı ayrı yazılır. Bu nedenle kelimenin anavatan şeklinde yazılması hatalıdır.