UETS adresi nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. UETS adresi nasıl öğrenilir?
  2. E-tebligat nereden sorgulanır?
  3. PTT UETS adresi nasil alinir?
  4. Şirketlerin e-tebligat adresi nasıl öğrenilir?
  5. E-tebligat kaç gün sonra yapılmış sayılır?
  6. E tebligat adresi nasıl kapatılır?

UETS adresi nasıl öğrenilir?

​ ​Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) Web Arayüz Bileşenine www.etebligat.gov.tr veya ptt.etebligat.gov.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

E-tebligat nereden sorgulanır?

Konuyla ilgili bilgiye http://etebligat.ptt.gov.tr/ adresinden erişilebilir.

PTT UETS adresi nasil alinir?

Gerçek kişiler UETS adreslerini, 'dan sonra internet üzerinden online başvuru ile veya PTT Merkezlerimizden alabilecektir. E-devlet kullanıcısı olan gerçek kişiler kurulacak entegrasyon üzerinden UETS hesaplarına da giriş yapabilecektir.

Şirketlerin e-tebligat adresi nasıl öğrenilir?

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ tarafından ticaret şirketleri için oluşturulan elektronik tebligat adreslerinin Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) üzerinden “Firma Sorgu” alanından sorgulama yapılmak suretiyle öğrenilmesi imkân dâhilindedir.

E-tebligat kaç gün sonra yapılmış sayılır?

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Tebligatın önce ya da sonra okunmuş olması, tebliğ tarihini etkilemez.

E tebligat adresi nasıl kapatılır?

UETS hesabı kapatılabilir mi? Tebligatın elektronik yolla yapılması zorunlu olanlar için zorunluğun ortadan kalkması durumunda ilgili kurum/kuruluş/birlik tarafından bir ay içinde PTT'ye gerekli bildirim yapılır. Bildirim tarihinden itibaren bir ay içinde adres PTT tarafından kullanıma kapatılır.