Başımıza türlü türlü çorap örer ne demek?

İçindekiler:

  1. Başımıza türlü türlü çorap örer ne demek?
  2. Ciğerini okumak ne demek?
  3. Kendi başını yemek ne demek?
  4. Işkembeden atan ne demek?
  5. Başı göğe ermek deyiminin anlamı ne demek?
  6. Parmak ısırmak deyimi ne demek?
  7. Başını yesin ne demek?
  8. Gani gönüllü ne demek?
  9. Başın göğe ersin ne demek?
  10. Göklere erdi başım ne demek?
  11. Kaş yapayım derken göz çıkarmak atasözü mü deyim mi?
  12. Koltukları kabartmak anlamı nedir?
  13. Gardaş başını yesin ne demek?

Başımıza türlü türlü çorap örer ne demek?

Başımıza türlü türlü çorap örer ne demek? Başına çorap örmek deyiminin anlamı ve açıklaması Bir kimseye, haberi olmadan, kötü duruma sokucu davranışta bulunmak, alt etmek için gizlice plân kurmak. "Onun başına bir çorap örecekler diye korkuyorum."

Ciğerini okumak ne demek?

Bu yazımızda sizlere Ciğerini okumak deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Ciğerini okumak deyiminin anlamı:Karşısındakinin gizli düşüncelerini bilmek, aklından geçenleri anlamak.

Kendi başını yemek ne demek?

Bu yazımızda sizlere Başını Yemek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Başını Yemek deyiminin anlamı:Bir kimsenin büyük zarar görmesine ya da ölmesine yol açmak anlamında kullanılan bir deyimdir.

Işkembeden atan ne demek?

İşkembeden atmak deyiminin anlamı:Uydurarak söylemek, tutarı olmayan sözler sarf etmek. ➡İşkembeden atmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ona sakın inanmayın, işkembeden atıyor.

Başı göğe ermek deyiminin anlamı ne demek?

Başı göğe ermek deyimi kişinin beklemediği bir anda mutlu olması şeklinde açıklanabilir. Cümle içinde de bu anlamı ile kullanılmaktadır.

Parmak ısırmak deyimi ne demek?

Büyük şaşkınlık duymak, hayrete düşmek.”Yaptığım tatlıyı görünce parmaklarını ısıracaklar.”

Başını yesin ne demek?

5. "La gardaş başını yesin!" Oldukça İspanyolca görünen bu cümle, gerçek bir Angaralı yapıya sahiptir. Tam olarak net bir anlamı olmamakla beraber "Hey dostum canını sıkma", "Lütfen bu şekilde konuşarak benim ruh halime zarar verme", "Böyle düşünmen beni çok şaşırttı doğrusu" gibi ifadeler yerine kullanılabilir.

Gani gönüllü ne demek?

Gani Gönüllü deyiminin anlamı:Cömert, eli bol, vermekten kaçınmayan anlamlarında kullanılmaktadır. Gönlü zengin deyimi ile aynı anlama gelmektedir. Gani, cömert, çokça veren anlamlarına gelen Arapça asıllı bir kelimedir. Cömert insanlar için kullanılan bir deyimdir.

Başın göğe ersin ne demek?

Bir kişinin beklenmedik bir şekilde yaşadığı bir olay nedeniyle çok mutlu olması anlamında kullanılan bir deyimdir. ➡Başı Göğe Ermek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Sınavı geçtiğine göre başın göğe ermiştir. »Yeni bir araba aldığı için başı göğe ermiş.

Göklere erdi başım ne demek?

[1] Umulmayan bir mutluluğa kavuşup sevinmek.

Kaş yapayım derken göz çıkarmak atasözü mü deyim mi?

Kaş Yapayım Derken Göz Çıkarmak deyiminin anlamı:İşi düzelteyim, bir iyilik yapayım derken büsbütün bozmak ve büyük bir zarar vermek.

Koltukları kabartmak anlamı nedir?

Kendine veya yakınlarına yapılan övgüden kıvanç duymak. Örn: Memnun oldu, koltukları kabardı, sevinçle gözlerimin içine baktı. -E. İ.

Gardaş başını yesin ne demek?

5. "La gardaş başını yesin!" Oldukça İspanyolca görünen bu cümle, gerçek bir Angaralı yapıya sahiptir. Tam olarak net bir anlamı olmamakla beraber "Hey dostum canını sıkma", "Lütfen bu şekilde konuşarak benim ruh halime zarar verme", "Böyle düşünmen beni çok şaşırttı doğrusu" gibi ifadeler yerine kullanılabilir.