Tusaş ortakları kimler?

İçindekiler:

  1. Tusaş ortakları kimler?
  2. Tusaş Motor Sanayi kimin?
  3. TAI mi TUSAŞ mı?
  4. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi kimin?
  5. TEI sahibi kimdir?
  6. Tusaş Devletin mi özel mi?
  7. TEI yerli mi?
  8. Taiyi kim kurdu?

Tusaş ortakları kimler?

TUSAŞ'ın hissedarları Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) (T.49), Savunma Sanayii Başkanlığı (SSM) (E.45) ve Türk Hava Kurumu (THK) (%0.06)'dur. TUSAŞ Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI), tarihinde Türk Ticaret Kanunu ve Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu uyarınca kurulmuştur.

Tusaş Motor Sanayi kimin?

TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş. (TEI), 1985 yılında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş., General Electric (GE), Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) ve Türk Hava Kurumu (THK) arasında kurulmuş olan bir anonim şirkettir.

TAI mi TUSAŞ mı?

(TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur. ... Bu kapsamda TAİ ve TUSAŞ birleşerek, TUSAŞ – Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi kimin?

(TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur. 25 yıllık süreç tamamlanmadan, 2005 yılında TAİ'nin yabancı hisseleri Türk hissedarlar tarafından satın alınarak şirket yeniden yapılandırılmıştır.

TEI sahibi kimdir?

(TEI), 1985 yılında TUSAŞ ve diğer ortakları tarafından F-16 uçaklarının F110-GE-100 motorlarının montajı ve bakımı amacıyla kurulmuştur. Türk ortakları TUSAŞ, TSKGV ve THK'dır. Diğer ortağı ise Amerikalı General Electric şirketidir.

Tusaş Devletin mi özel mi?

(TAİ), Türk-ABD ortak yatırım şirketi olarak 25 yıllığına kurulmuştur.

TEI yerli mi?

Tamamen Türk mühendisleri tarafından tasarlanıp yerli imkanlarla üretilen, Türkiye'nin özgün ilk turbodizel havacılık motoru TEI-PD170, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'ye teslim edilmiş ve ardından seri üretime geçmiştir.

Taiyi kim kurdu?

TUSAŞ, Kalay şirketiyle TAI-KALAY Aerospace isimli firma kurdu.