Antep Şivesi rafık ne demek?

İçindekiler:

  1. Antep Şivesi rafık ne demek?
  2. Rafık hangi dil?
  3. Gaziantep ne anlama gelir?
  4. Antep Halliği nedir?
  5. Yeri kelimesi ne demek?
  6. Ayıntap ne anlama gelir?
  7. Gaziantep'in ismi nereden gelmiştir?
  8. Antep Halliği fiyatı ne kadar?
  9. Bre Kürtçe ne demek?
  10. Yer yeri ne demek?
  11. Gün batımı diğer adı nedir?

Antep Şivesi rafık ne demek?

Rafık ya da Refik fark etmez Antep'te biri “Rafık Ne Ediyin?” diye size sesleniyorsa bilin ki sizi dostu arkadaşı olarak gördüğü içindir. İçinde samimiyet barındıran Rafık, Rafığım kelimesi artık dilimizden düşmeyen “kanka” tabirinin karşılığıdır.

Rafık hangi dil?

aynı zamanda refakat kelimesi de buradan türemiştir. refik ise direk olarak bize geçtiği şekliyle refakatçı demektir. bu kelimenin türemiş isimleri ve sıfatları dahil tamamı arapçadır.

Gaziantep ne anlama gelir?

Hititlilerce kurulan bu şehrin ismi “Hantap” idi. Hazret-i Ömer zamânında İslâm orduları tarafından fethedilince şehrin çevresindeki pınar ve sulara izâfeten “pınar şehri” (parlak pınar) mânâsına gelen “Ayntâb” ismi verildi. Türkler bu şehri fethedince, kendi telaffuzlarına uygun olarak “Antep” dediler.

Antep Halliği nedir?

Türkman, halliklerin genellikle Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis bölgelerinde yetiştirildiğini dile getirerek, "Bu türün kuyruğu, merinos ve kıvırcık gibi uzun kuyruklu değil, yağlı kuyrukludur, bacak boyları biraz daha kısadır. ... Antep ve bölgede hallik başta olmak üzere küçükbaş hayvanlar kurbanda tercih ediliyor." dedi.

Yeri kelimesi ne demek?

yeri için 1 adet anlam bulundu. Dava, duruşma, mahkeme.

Ayıntap ne anlama gelir?

Arapça " parlak pınar " anlamına gelen Ayıntab, Ermeni kaynaklarında Anthapt olarak geçer. Gaziantepli tarihçi Bedrüddin AYNİ'nin ifadesiyle Antep'in eski adı "Kala-i Füsus"dur. Kala-i Füsus "Yüzük Kalesi" demektir. Bedrüddin AYNİ'ye izafe edilen rivayete göre buranın kötü bir hakimi varmış.

Gaziantep'in ismi nereden gelmiştir?

Kurtuluş Savaşı'nda halkın göstermiş olduğu üstün kahramanlıklar sebebiyle şehre tarihinde T.B.M. Meclisi tarafından "GAZİ"lik ünvanı verilmiştir. Layiha-i Kanuniye'nin l. Maddesi "Ayıntap livası merkezi olan Ayıntap kasabasının namı Gaziayıntap'a tahvil olunmuştur." Böylece de Antep, Gaziantep olmuştur.

Antep Halliği fiyatı ne kadar?

Yapılan açıklamaya göre Dana 30 TL, Düve 29 TL, inek 27, Antep halligi 34 TL, Van beyazı 32 TL'densatışa sunulacak ve satışlarda hiçbir şekilde fire uygulanamayacak.

Bre Kürtçe ne demek?

Bre Kürtçe ne demek? bravo!, yahu!

Yer yeri ne demek?

Bir şeyin, bir kimsenin kapladığı veya kaplayabileceği boşluk, mahal, mekân.

Gün batımı diğer adı nedir?

Gurup vakti ise, güneşin batışındaki o kızıllığa verilen addır. Gün batımını temsil eder. ... 2. Güneş'in göz erimi altına inmesi, Güneş'in batışı, batma, batış, gün batması, gün batımı.