Domat zeytin ne demek?

İçindekiler:

  1. Domat zeytin ne demek?
  2. Domat zeytin nerede yetişir?
  3. 1 zeytin ağacı ne kadar verir?
  4. Yağlık zeytin nasıl anlaşılır?
  5. Trilye zeytin ne kadar yağ verir?
  6. 1 dönüm araziye kaç tane zeytin ağacı dikilir?
  7. 100 kg zeytinden ne kadar yağ çıkar?
  8. 10 kg zeytinden ne kadar yağ çıkar?

Domat zeytin ne demek?

Domat zeytini genellikle dolmalık zeytin olarak tüketiliyor. Bu tür iri ve etli bir görünüme sahiptir. # oranında yağ içerir. Bu zeytin türüne Antalya, Şanlıurfa, Adana, Mersin ve Gaziantep illerinde rastlamak mümkündür.

Domat zeytin nerede yetişir?

Son dönemlerde çoğunlukla sofralık olarak tüketilen Akhisar domat Akhisar'ın en iyi yağlık zeytinlerinden. Yetiştiği bölgeler; Manisa'nın Akhisar, Turgutlu, Saruhanlı, İzmir'in Merkez, Kemalpaşa, Selçuk, Aydın'ın Merkez, Söke,Karacasu, Kuyucuk ilçeleri ve bölgeye özgü bir zeytin türü.

1 zeytin ağacı ne kadar verir?

Gemlik'te sofralık zeytinde ortalama verim 15 kg dolayında iken, Ege'de yağlık zeytin olarak bir ağaçtan 50 kg zeytin elde edilebiliyor. Ortalama verim 11 kg dolayında. Zeytinyağında üretim fazlası var. Şimdilerde yılda 1 milyon 100 bin ton dolayında zeytin ürünü elde ediliyor.

Yağlık zeytin nasıl anlaşılır?

Meyve ve çekirdekleri orta irilikte olup % 29,9 oranında yağ içerir. Siyah sofralık olarak değerlendirilir. Meyveleri yağ bakımından zengin olduğundan sofralık kalite dışındaki taneler yağlık olarak değerlendirilir.

Trilye zeytin ne kadar yağ verir?

Zeytin fidanı GEMLİK Trilye meyve ve çekirdekleri orta irilikte olup % 29.9 oranında yağ içerir. Zeytin fidanı GEMLİK Trilye siyah sofralık olarak değerlendirilir.

1 dönüm araziye kaç tane zeytin ağacı dikilir?

zeytin fidanları 5x5 dikilir 1 dönüme(1000 metrekare)30-32 adet dikilir 1.sene gübreleme 15-15-15 yada 20-20-20 azot fosfor potasyum ile gübrelenir hastalık ve zararlıları yeşil kurt ilacı ise desic -navakron-süprezit püskürtme ile yapraktan verilir .

100 kg zeytinden ne kadar yağ çıkar?

100 kilogram zeytinden çıkan yağ zeytinin kalitesine ve yağ çıkarma usulüne göre değişebilir. Fakat ortalama 20 litre yağ alınabilceği söylenebilir.

10 kg zeytinden ne kadar yağ çıkar?

En değerli olduğu dönem yeşil olduğu dönemdir, fakat bu dönemde zeytin ham ve tam yağlanmamış olduğundan az yağ elde edilir.( normalde 5 kg zeytinden 1 kg yağ alınır ) bu dönemde 10-12 kg dan 1 kg yağ alınır ama değerli ve aromatik bir yağdır.