Zıt karşıt anlamlı sözcükler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Zıt karşıt anlamlı sözcükler nelerdir?
  2. Kelime ve sözcük zıt anlamlı mıdır?
  3. Sözcük zıt anlamlısı nedir?
  4. Karşıt kelimesinin eş anlamı nedir?
  5. Zıt anlam ne demek örnekler?
  6. Sakine zıt anlamlısı nedir?
  7. Uzuyor zıt anlamlısı nedir?
  8. Karşıtın zıt eş anlamlısı nedir?
  9. Karşıt anlamlı cümle ne demek?

Zıt karşıt anlamlı sözcükler nelerdir?

Zıt anlamlı kelimeler anlamca birbirinin tam tersi anlamı ifade eden kelimelere denilmektedir. Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir. Anlam bakımında zıt olan kelimeler bilinmediği takdirde bir cümle içerisinde aynı anda kullanılabilir.

Kelime ve sözcük zıt anlamlı mıdır?

UYARI: Her sözcüğün eş anlamlısı olmadığı gibi zıt anlamlısı da yoktur. Özellikle nitelik ve nicelik bildiren sözcüklerin yani sıfatların ve zarfların zıt anlamlısı bulunur. ... Kısacası bir sözcüğün olumsuzu onun zıttı değildir. Örnek = Gelmek (olumlu) – gelmemek (olumsuz) ≠ Zıt anlamlılık ilişkisi yoktur.

Sözcük zıt anlamlısı nedir?

Zıt anlamlı kelimeler; anlamca birbirinin karşıtı olan, birbiriyle çelişen kelimelere denir. ... Yani bir kelimenin zıt anlamlısı, o kelimenin tam olarak tersini ifade etmektedir. Her kelimenin zıt anlamı da yoktur. Fiillerin ve bazı sıfatların olumlu-olumsuz biçimleri zıtlık oluşturmaz.

Karşıt kelimesinin eş anlamı nedir?

Karşıt kelimesinin eş anlamlıları 'zıt', 'aykırı', 'aykırı' ve 'aksi' gibi sözcüklerdir. Bu sözcükler cümle içerisinde karşıt kelimesinin anlamı ile aynı şekilde kullanılabilir.

Zıt anlam ne demek örnekler?

Tezat (Karşıtlık):İki karşıt düşüncenin bir arada söylenmesidir. Ancak "Gece uyurum, gündüz çalışırım." demekle tezat sanatı olmaz. Gece ile gündüz zıt iki kavramdır,düşünce değildir. Oysa tezat, kavramların zıtlığında değil, düşüncenin zıtlığındadır.

Sakine zıt anlamlısı nedir?

Sakin ortamlarda insanlar huzur bulur cümlesi ise bu kelimenin cümle içinde sıfat olarak kullanıldığı kelimedir. Bu kelimenin zıt anlamlısını ise sinirli kelimesi oluşturur. Sinirli kelimesi de bir sıfat olarak kullanılan kelimelerden birisidir.

Uzuyor zıt anlamlısı nedir?

Üzüntü zıt anlamlısı sevinçtir.

Karşıtın zıt eş anlamlısı nedir?

Karşıt kelimesinin son zıt anlamlı kelimesi aksidir. Aksi kelimesi de karşıt kelimesinin zıt anlamlısı olarak günlük hayat içerisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Sonuç olarak karşıt kelimesinin zıt anlamlı kelimeleri olarak zıt, aykırı ve aksi kelimeleri kullanılabilir.

Karşıt anlamlı cümle ne demek?

Karşıtlık, iki yargıdan birinin diğeriyle karşıtlık göstermesi ya da yargıların birbirini çürütmesidir.