Kaç şeker fabrikası özelleştirildi?

İçindekiler:

  1. Kaç şeker fabrikası özelleştirildi?
  2. Yozgat Şeker fabrikası özelleşti mi?
  3. Türkşeker devletin mi?
  4. Türkşeker markası kimin?
  5. Binbir Gıda kimin?

Kaç şeker fabrikası özelleştirildi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 14 fabrikanın (Afyon, Alpullu, Bor, Burdur, Çorum, Elbistan, Erzincan, Erzurum, Ilgın, Kastamonu, Kırşehir, Muş, Turhal ve Yozgat Şeker Fabrikaları) özelleştirilmesi için ihale süreci başlatılmış; ihale ilanı 18 tarih ve 30339 sayılı Resmi ...

Yozgat Şeker fabrikası özelleşti mi?

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Çorum ve Yozgat şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için düzenlenen ihaleler sonuçlandı. Çorum şeker fabrikası ihalesini 528 milyon lira ile Safi Katı Yakıt şirketi, Yozgat Şeker ihalesini ise 275 milyon lira ile Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim Sanayi Ticaret AŞ kazandı.

Türkşeker devletin mi?

Ülkemiz Şeker Sektöründe en büyük şirket durumundaki Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) faaliyetlerini; başta 4634 sayılı Şeker Kanunu, 233 sayılı K.H.K. ve Şirket Ana Statüsüne göre yürütmekte ve aynı zamanda ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun'a tabii bir İktisadi Devlet Teşekkülü'dür.

Türkşeker markası kimin?

Türk Şeker, özelleştirme uygulamaları hakkında kanuna tabii bir İktisadi devlet teşekkülü olan Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. bünyesindeki şeker, salça ve buğday ürünleri markasıdır.

Binbir Gıda kimin?

Beşiktaşlı iş adamı Nevzat Demir'in sahibi olduğu Binbir Gıda daha önce de İzmir Çamaltı ve Ayvalık Tuzlarını devletten almıştı.