Esnafa yeni destek paketi var mi?

İçindekiler:

  1. Esnafa yeni destek paketi var mi?
  2. Esnafa yeni kredi verilecek mi?
  3. Esnafa destek başvurusu nasıl yapılır?
  4. Esnafa hibe Desteği kimlere verilecek?
  5. Esnaf ve Sanatkarlar Odası kredi veriyor mu?
  6. Hibe desteği kimler alabilir?
  7. 3 bin TL hibe kimlere verilecek?

Esnafa yeni destek paketi var mi?

Esnafa destek için 50-200 bin TL arasında nefes kredisi verilecek. NEFES KREDİSİ NEDİR? ... Pandemiden etkilenen esnafa yönelik destek kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 5 bin ve 3 bin lira hibe desteğinden 17 Mayıs itibarıyla gelir vergisi mükellefi olan esnaf yararlanacak.

Esnafa yeni kredi verilecek mi?

Merkez Bankası (TCMB) politika faizi yüzde 19, ortalama ticari kredi faizi yüzde 21,1 seviyesindeyken, yeni pakette esnafa yüzde 18 faizle kredi kullandırılacak. Krediler Kredi Garanti Fonu'nun (KGF) yüzde 90'lık kefaletiyle verilecek. Kredinin ciro büyüklüğüne göre 50 bin TL ile 200 bin TL arasında olacağı belirtildi.

Esnafa destek başvurusu nasıl yapılır?

Başvurular e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak. Destek başvuruları bugün başladı ve 23 Haziran 2021 Çarşamba saat 23.59'a kadar devam edecek. e-Devlet Hibe Desteği Başvurusu (Esnaf ve Sanatkârlar ile Gerçek Kişi Tacirler) için tıklayınız.

Esnafa hibe Desteği kimlere verilecek?

Salgından etkilenen 1,5 milyona yakın esnaf ve sanatkara hibe desteği başvuruları başladı. ... Destekten 'den itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecek.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası kredi veriyor mu?

Sizlere özel olarak oluşturduğumuz Esnaf Kredilerimiz ile; İşletme sermayesi ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yönelik 225.000.-TL'ye kadar finansman sağlayabilirsiniz. İşyeri ve taşıt alımına yönelik olarak 500.000.-TL'ye kadar yatırım kredisi kullanabilirsiniz.

Hibe desteği kimler alabilir?

Tarımsal örtü altı ve üst bitkisel üretim yapanlar hibe kredi talep edebilmektedirler. İş fikrine yönelik proje üreten yeni girişimcilere hibe kredi desteği verilmektedir. Esnaflar devletten hibe kredi alabilmektedirler. KOBİler devletten hibe kredi almak için başvuru yapabilmektedirler.

3 bin TL hibe kimlere verilecek?

İkinci gruba daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcıların da dahil olduğu bu gruptaki vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacaktır.