Telefonda Vulkan nedir?

İçindekiler:

  1. Telefonda Vulkan nedir?
  2. Vulkan özelliği nedir?
  3. OpenCL ne işe yarar?
  4. Vulkan run time ne demek?
  5. Intel Vulkan nedir?
  6. OpenGL kim tasarlamıştır?
  7. Async Compute nedir?
  8. CUDA ekran kartı ne demek?
  9. OpenGL modu ne demek?
  10. Python OpenGL nedir?
  11. CUDA ve CuDNN nedir?
  12. GPU çekirdeği ne işe yarar?

Telefonda Vulkan nedir?

Vulkan geçen yıl Open GL standardını da geliştiren Khronos grubu tarafından duyurulmuştu. Vulkan, OpenGL ES'in gerekliliğini ortadan kaldırarak mobil cihazlar ve bilgisayarlar için ortak bir API sunma amacını taşıyor. ... Vulkan'ın avantajı geliştiricilerin grafik birimine doğrudan ulaşabilmesi.

Vulkan özelliği nedir?

Vulkan düşük maliyetli ve Çapraz platform 3D grafik ve işlem API-sidir. ... OpenGL gibi, Vulkan da yüksek performanslı video oyunu ve interaktif medya gibi, gerçek zamanlı 3D grafik uygulamalara hedeflenir ve Direct3D 12 ve Mantle gibi, daha yüksek performans ve daha düşük CPU kullanımı sunuyor.

OpenCL ne işe yarar?

OpenCL; destekli grafik işlemcileri, genel amaçlı işlemciler, ve FPGA ler gibi farklı platformlarda hesaplama yapılmasına olanak sağlar. OpenCL AMD, Intel, NVIDIA ve ARM tarafından desteklenmektedir. Ayrıca OpenCL kullanılarak Sony Playstation cihazlarında kullanılan Cell işlemcilerde de hesaplama yapılabilmektedir.

Vulkan run time ne demek?

Vulkan Run Time, ekran kartı üreticileri tarafından kullanılan bir yazılımdır. API. AMD, Intel ve Nvidia ekran kartlarına sahip olan cihazlarda bulunur. Programın görevi 3D grafik hesaplaması yapmaktır.

Intel Vulkan nedir?

Vulkan düşük maliyetli ve Çapraz platform 3D grafik ve işlem API-sidir. İlk kez Khronos Group tarafından GDC 2015'te açıklandı. Vulkan API başlangıçta, Khronos tarafından yeni nesil "OpenGL girişimi" veya "OpenGL-in sonrakısı" olarak sevk edildi.

OpenGL kim tasarlamıştır?

(Open Graphics Library – Açık Grafik Kütüphanesi), Silicon Graphic Inc. tarafından geliştirilmiş donanımların desteğini kullanarak 2D ve 3D grafikleri ekrana çizdirmek amacıyla kullanılan grafik uygulama ve geliştirme arabimidir.

Async Compute nedir?

NE İŞE YARAR: Async Compute, daha iyi alet ve fırsatlarla daha iyi ve gelişmiş bir optimizasyon sağlamak için görevleri GPU ile paralel olarak gerçekleştiren bir donanım kapasitesidir.

CUDA ekran kartı ne demek?

CUDA (Compute Unified Device Architecture), GPU (Graphics Processing Unit) için NVIDIA'nın sunduğu C programlama dili üzerinde eklenti olarak kullanıma sunulan bir mimari ve teknolojidir. ... CUDA kütüphanesi, geliştiricilerin CUDA özellikli GPU'lar üzerindeki hafızalara ve Stream Processorlara hükmedebilmesini sağlar.

OpenGL modu ne demek?

OpenGL bir dijital grafik üretimi ve tasarımı yapan platformdur. Ekrana üç boyutlu grafikler hazırlamak için kullanılan sistemdir. Ücretsiz olarak kullanılabilen grafik uygulamalarını geliştirebilen ara birimlerdir.

Python OpenGL nedir?

OpenGL (İngilizce: Open Graphics Library, Türkçe: Açık Grafik Kütüphanesi), gelişmiş donanım desteğini kullanarak hem iki hem de üç boyutlu grafikleri ekrana çizmek için kullanılan ücretsiz bir grafik uygulama geliştirme arabirimidir.

CUDA ve CuDNN nedir?

2.2. cuDNN (CUDA Deep Neural Network Library) CuDNN, derin sinir ağları için GPU ile hızlandırılmış bir ilkel kütüphanedir. CuDNN, ileri ve geri evrişim, pooling, normalizasyon ve aktivasyon katmanları gibi standart rutinler için yüksek ayarlanmış uygulamalar sunar.

GPU çekirdeği ne işe yarar?

GPU'lar grafik işlemlerini yapan işlemcilerdir. ... O görüntülerin hızlı bir şekilde işlenip ekrana yanması için GPU olmazsa olmazdır. Zaten bu işlemcilerin ortaya çıkması, yani tasarlanma amacı da aslında tamamen bu yöndedir. GPU'lar merkezi işlemci biriminin aksine ekran kartları içerisinde entegre ediliyor.