Iyi bir yastık nasıl olmalı?

İçindekiler:

  1. Iyi bir yastık nasıl olmalı?
  2. Yastık alırken nelere dikkat edilmeli?
  3. Pamuk yastık kaç kilo olmalı?
  4. Hangi yastık terletmez?
  5. Boyun fıtığı için yastık nasıl olmalı?
  6. Ortopedik yastık nasıl yatılır?

Iyi bir yastık nasıl olmalı?

Yastık enseyi ve boynumuzdaki iki ayrı eğriyi destekleyecek şekilde kullanılmalıdır. Yattığımız zaman baş hafifçe önde olmalı ve ensemiz boşlukta kalmamalı. Yastık genişliği omuz genişliğine uygun olmalı ve omuzlar hafifçe yastığın kenarına gelmelidir. Doğru yükseklik 10 ile 13 santimlik yüksekliktir.

Yastık alırken nelere dikkat edilmeli?

Yastık Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli
  1. Doğru Yumuşaklığı Seçtiğinizden Emin Olmalısınız. Visco, elyaf veya farklı dolgular ile imal edilen birçok yastık çeşidi bulunuyor. ...
  2. Kaliteli Ürünler Kullanmalısınız. ...
  3. 3. Yastık Dolgusu Önemlidir. ...
  4. Özel Üretim Yastıklar.

Pamuk yastık kaç kilo olmalı?

Genelde yastık için alındığı için pamuk 2 kilo ile 5 kilo arasında bir alımdan söz edilebilir.

Hangi yastık terletmez?

Terletmeyen üşütmeyen yün örme kumaşlı visco yastık yastığın kılıfında kullanılan yün örme kumaş terlemeyi önler yazın serin kışın ise sıcak tutar . Doğal yapısı her iklimde en ideal hali almasını sağlar.

Boyun fıtığı için yastık nasıl olmalı?

Doğru yatış pozisyonuna göre seçeceğiniz doğru yastıkla boyun ağrısından kaçınabilirsiniz. Boyun ağrısı olanlara mümkünse sırt üstü veya yan yatmaları tavsiye edilir. Sırt üstü uyuyanlar için orta sertlikte bir yastık boyun ve omuz bölgesini desteklemek için en iyi tercihlerden biridir.

Ortopedik yastık nasıl yatılır?

Özellikle yatan kişi, bu tür anatomik yastıklarda yüksek olan kısmı kullanmalı, ve boyun kısmını yüksek yere oturtmalıdır. Yüksek bölüme yattığı zaman ortopedik yastıklar ısıya duyarlı yastıklar olduğu için ısıyla ve ağırlıkla beraber yavaş yavaş inerek boyundaki bütün boşlukları dolduruyor.