Sırt üstü yüzme nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sırt üstü yüzme nasıl yapılır?
  2. Sırt üstü çıkışı nasıl ve nereden yapılır?
  3. Yüzmede ayak vuruşu nasıl olmalıdır?
  4. Içeri süpürme nedir?
  5. Yüzme Yarışı Başlarken ne denir?
  6. Dolphin ayak vuruşu nasıl yapılır?
  7. Yüzmede kaç kulaçta bir nefes almak gerekir?
  8. Serbest stil yüzmede nasıl nefes alınır?

Sırt üstü yüzme nasıl yapılır?

Sırt üstü yüzme suyun üzerinde sırt üstü yatarak yapılmaktadır. Eller baş hizasına gelir ve geriye doğru ayaklar yardımıyla ilerlenir. Sırt üstü yüzerken insanın kendisini rahat bırakması gerekir. Sırt üstü yüzenler yüzmeye başlarken ayaklarını ve de ayak parmaklarını suyun altında tutmalıdırlar.

Sırt üstü çıkışı nasıl ve nereden yapılır?

Baş hakemin uzun düdüğüyle yüzücüler depar taşı üzerine, her iki ayağıda ön taraftan aynı uzaklıkta (aynı hizada) olacak şekilde çıkar ve orada beklerler. Çıkış hakeminin “YERLERİNİZE” (take your marks) komutuyla, anında en az bir ayağı depar taşının önünde olacak şekilde çıkış durumu alır.

Yüzmede ayak vuruşu nasıl olmalıdır?

Serbest yüzmede ayak vuruşu kalçadan başlar. Aşağıya doğru vuruş anında dizler hafif kırık olabilir. Ancak yukarıya doğru hareket sırasında bacak düz olmalı. Vuruş anında bacaklar mümkün olduğunca birbirine yakın olmalıdır.

Içeri süpürme nedir?

İçeri süpürme hareketi, yakalama hareketi ile başlayan ve elin vücut orta çizgisi yada ilerisine gelene kadar vücudun altında yaptığı aşağı, içeri ve yukarı doğru hareketlerle devam eden bir yarı dairesel harekettir. Avuç içi, içeri ve hareketin sonunda yukarı itiş hareketlerini yaparken yavaşça döndürülmelidir.

Yüzme Yarışı Başlarken ne denir?

yuzme yarismalarinda baslama hakeminin yarismacilarin son pozisyonlarini almalari icin soyledigi cumle. turkcesi: cizgiye gec, nisan al, havuza ise. her eski yüzücüde olduğuna inandığım, bu emir komutunun televizyondan veya yarışmalardan her duyulduğunda, insanın içinden bir şeyleri titreten söz kalıbı.

Dolphin ayak vuruşu nasıl yapılır?

– Kollarınızı başınızın yanından ileri doğru uzatın, elleriniz üst üste gelsin. – Bacaklarınızı yanaştırın. Ayak bileğinizin yardımı ile ayak parmak uçlarınızı palet gibi geriye uzatın. – Gövdenizi aşağıya doğru bastırıp serbest bırakın.

Yüzmede kaç kulaçta bir nefes almak gerekir?

Serbest yüzerken en yaygın uygulanan nefes alma tekniği, 3 kulaçta bir kez nefes alınmasıdır. Ancak iki kulaçta bir nefes alan yüzücülere de rastlamanız mümkündür. Nefesi, başınızı ileri doğru çevirerek değil, suyun içerisinde çektiğiniz kolunuzun yönüne döndürerek almalısınız.

Serbest stil yüzmede nasıl nefes alınır?

Genel olarak serbest stil yüzmede bir kol suya uzandığında, diğer kol sudan çıkarken nefes alınır. Yüksek dirsek yüzen bir yüzücü, bir kolunu uzattığında diğer kol arkadan çıktıktan sonra dirseğin en yüksek olduğu pozisyonda koltuk altından nefes alması gerekir.