2021 de ehliyet sınavları ne olacak?

İçindekiler:

  1. 2021 de ehliyet sınavları ne olacak?
  2. 2021 ehliyet sınavları Kalktı mı?
  3. 2021 ehliyet sınavı Nasıl Yapılır?
  4. Yazılı ehliyet sınavı nasıl oluyor?

2021 de ehliyet sınavları ne olacak?

1-10 Ocak 2021 " Hafta Sonları Yapılacak. 2021/MTSK e-Sınavı Haftanın 7 (Yedi) Günü 81 İldeki e-Sınav Salonlarında, Randevulu Sistemle Gerçekleştirilecektir. Ehliyet sınavı için her ayın 1'i ile 10'u arası ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır.

2021 ehliyet sınavları Kalktı mı?

Milli Eğitim bakanlığı ehliyet sınavlarını kaldırdı yerine kalem, kağıt, silgisizehliyet sınavı dönemine geçildi. Başvuruların devam ettiği ehliyet sınavında 2021 Ocak ayından itibaren elektronik ehliyet sınav dönemine geçiliyor.

2021 ehliyet sınavı Nasıl Yapılır?

Ehliyet almak isteyen bir kişinin öncelikle sürücü kursuna başvuru yapması gerekiyor. Sürücü adayı teorik eğitimini alıyor. Ardından sürücü başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava giriyor. Sürücü kursunun verdiği teorik bitiren bir aday yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor.

Yazılı ehliyet sınavı nasıl oluyor?

e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayar başında yapılıyor ve özel e-sınav yazılımıyla sorulara ileri geri yapılarak seçeneklere işaretleme usulüyle cevap veriliyor.