SGK borç dökümü nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. SGK borç dökümü nasıl alınır?
  2. SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır?
  3. SGK borcuna nereden bakılır?
  4. Işletmenin SGK borcu Yoktur Yazısı nereden alınır?
  5. SGK pek bakiye nedir?

SGK borç dökümü nasıl alınır?

İşverenlerin SGK borç sorgulama işlemlerini yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi İnternet adresinden e-SGK başlığının altında diğer uygulamalar kısmındaki e-Borç Sorgulama kısmına girmesi gerekmektedir. Ancak bu sayfaya giriş için kullanıcı adınızın ve şifrenizin olması gerekir.

SGK borcu yoktur belgesi nasıl alınır?

SGK borcu yoktur yazısı SGK kurumlarından ve e-devlet sistemi üzerinden kolayca alınabiliyor. SGK kurumlarına gidemeyen bireyler, e-devlet üzerinden de borcu yoktur yazılarını anlık olarak alabiliyor. E-devlet sistemi üzerinden borcu yoktur yazısı alabilmek için, kişilerin e-devlet şifresine sahip olması gerekiyor.

SGK borcuna nereden bakılır?

e-Devlet Kapısı'na giriş yaptıktan sonra “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama” bağlantısına tıklayınız. Adınıza ait bir SGK prim borcu varsa ekranda görünecektir.

Işletmenin SGK borcu Yoktur Yazısı nereden alınır?

"SGK borcu yoktur." aktivasyon işlemini gerçekleştirdikten sonra Sosyal Güvenlik Kurumu kısa adı ile SGK'nın resmi sitesi üzerinden kalan işlemlerinizi yapmanız gerekiyor. ( https://uyg.sgk.gov.tr/EBorcuYoktur5510/amp/loginldap ) linkine tıklayarak, En üst tarafta yer alan işveren kısmını seçmeniz gerekiyor.

SGK pek bakiye nedir?

Çalışılan tüm zamanlarda ödemede bulunulan kısa ve uzun vade sigorta primlerine ait brüt tutarı olarak tanımlanmaktadır. Bu ifade emeklilik maaş tutarının hesaplanmasında dikkat çeken ögelerden bir tanesidir.