Tom Hanks hangi filmle Oscar aldı?

İçindekiler:

  1. Tom Hanks hangi filmle Oscar aldı?
  2. Tom Hanks kaç kez Oscar?
  3. Tom Hanks dini nedir?
  4. Tom Hanks kaç ödülü var?
  5. Hangisi Tom Hanks in oynadığı filmlerden biridir?
  6. Hangi oyuncu daha fazla Oscar ödülü almıştır?
  7. Tom Hanks karısı Türk mü?
  8. Forrest Gump filmi gerçek mi?
  9. Jack Nicholson kaç kez Oscar aldı?
  10. Tom Hanks kiminle evli?
  11. Tom Hanks ne zaman doğdu?

Tom Hanks hangi filmle Oscar aldı?

Önce “Sleepless in Seattle” ardından da “Philadelphia” filmleriyle övgü topladı. Filmlerin başarısının tamamen Hanks'in başarısından kaynaklandığı söylendi. Oyuncu 1994 yılında Philadelphia'daki oyunculuğuyla en iyi erkek oyuncu Oskar'ını aldı. 1994 yılı yazında, hit film “Forrest Gump” geldi.

Tom Hanks kaç kez Oscar?

Thomas Jeffrey Hanks (d. 9 Temmuz 1956), Amerikalı sinema oyuncusudur. İki defa Oscar ödülü almış, zor rollerin üstesinden gelebilmesi ile tanınmış ve özellikle dramatik rollerdeki performansıyla önemli başarı yakalamıştır.

Tom Hanks dini nedir?

Hanks'in annesi koyu bir Katolik olduğundan, Hanks oldukça disiplinli bir şekilde büyümüştür. Bu sayede dini bağları da kuvvetlenen Tom Hanks, oldukça inançlı biri olarak tanınmaktadır.

Tom Hanks kaç ödülü var?

9 Temmuz 1956 yılında doğan Tom Hanks, en sevilen oyuncular arasında yer alıyor. Başarılı oyuncu zor rollerin üstünden gelebilmesi ile biliniyor. Ayrıca genellikle dram filmlerinde rol alan ünlü oyuncunun iki tane Oscar ödülü var.

Hangisi Tom Hanks in oynadığı filmlerden biridir?

Philadelphia ve Forrest Gump ile üst üste iki kez En İyi Erkek Oyuncu dalında Akademi Ödülü alan Tom Hanks'in en önemli filmleri arasında, Forrest Gump, Philadelphia, Azap Yolu, Yeni Hayat, Er Ryan'ı Kurtarmak ve Yeşil Yol sayılabilir. 2006 Cannes Film Festivali, Tom Hanks'in simgebilimci profesör Robert Langdon ...

Hangi oyuncu daha fazla Oscar ödülü almıştır?

Oyuncu rekorları Katharine Hepburn Oscar Ödülerinde en fazla ödül kazanan oyuncu oldu. Morning Glory (1932/33), Guess Who's Coming To Dinner (1967), The Lion in Winter (1968) ve On Golden Pond (1981) filmlerindeki rolleri ile 4 kez En İyi Aktris ödülü kazandı.

Tom Hanks karısı Türk mü?

İki defa Oscar ödülüne layık görülen Tom Hanks ve Yunan asıllı eşi Rita Wilson resmen Yunan vatandaşı oldu.

Forrest Gump filmi gerçek mi?

Forrest Gump Gerçek Hikaye Mi? 8,8 Imdb puanına sahip olan Forrest Gump, 1986 yılında Winston Groom tarafından aynı adla yayımlanan romandan esinlenerek çekilmiştir. Film; En İyi Görüntü, Aktör, Yönetmen, Görsel Efekt, Uyarlanmış Senaryo ve En İyi Düzenleme dallarında 67. Akademi Ödülleri'ni kazanmıştır.

Jack Nicholson kaç kez Oscar aldı?

Aday gösterildiği 12 Oskar ödülünün 3'ünü kazandı. Ayrıca 16 kez aday gösterildiği Altın Küre ödülünün 7'sini kazandı. 1994 yılında Amerika Film Enstitüsünden "Ömür boyu başarı ödülü"'nü alarak, bu ödülü alan en genç oyuncu ünvanını kazanmıştır.

Tom Hanks kiminle evli?

Rita Wilsone. 1988 Samantha Lewese. 1978–1987 Tom Hanks/Eşi

Tom Hanks ne zaman doğdu?

9 Temmuz 1956 (65 yıl yaşında) Tom Hanks/Doğum tarihi